Hazugságvizsgáló a Liviu Rebreanu Társulat országos bemutatója

Hazugságvizsgáló a Liviu Rebreanu Társulat országos bemutatója

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának következő kistermi bemutatója a Vaszilij Szigarev: HAZUGSÁGVIZSGÁLÓ című színművéből készült komédiaRendező: Laura Moldovan, díszlet- és jelmeztervező: Măriuca Ignat, zene és dalszöveg: Sebastian Tătar, fordító: Ion Vântu.

Szereposztás: Bianca Fărcaș (Nagyezsda), Ion Vântu (Borisz), Tiberius Vasiniuc (a hipnotizőr), Luchian Pantea (a szomszéd).

A darab Borisz és Nagyezsda – a szeretet és a gyűlölet határán álló pár – komikus és egyben tragikus története. Egy hipnózis során felszínre kerülnek a húsz éve tartó házasság csalódásai és hazugságai, ennek következtében a szereplők sírásban-nevetésben, felháborodásban, kétségbeesésben és pánikban törnek ki. Egy erőteljes, életszerű és egyedi komédia, amely a nevetés és érzelmi kitörés, a mosoly és önvizsgálat közötti átmenetet festi le.

Laura Moldovan a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendezői szakán diplomázott. A Hazugságvizsgáló a második rendezése a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, a Mihai Ignat: Ez is csak velem történhet meg című one-man show-ja után. Ezen kívül rendezett a Szatmárnémeti Északi Színházban, a galaci Fani Tardini Színházban, a resicabányai Nyugati Színházban, a Târgu-Jiu-i Elvira Godeanu Színházban és a tordai Aureliu Manea Színházban.

A bemutatóra 2019. június 9-én, vasárnap 19.30 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. Az előadás magyar nyelvű felirattal követhető és 16 éven felülieknek ajánlott.

Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában (telefon: 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.