HAVI DRÁMA 9 - Kamikaze

HAVI DRÁMA 9 – Kamikaze

A Havi dráma felolvasó színházi projekt a Josef K. egyesület szervezésében 2014. október 3-án, 18 órától mutatja be Alina Nelega: Kamikaze című drámáját Gvril Cadariu rendezésében a G. kávézóban. Játszák: Bányai Kelemen Barna és Gecse Ramóna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színművészei.

 

A történet egészen filmszerű: motorosokról szól, akik életüket kockáztatják, kigúnyolják a luxusautókban közlekedő kispolgári világot, valamint egy orvosról, aki az országutakon életüket vesztett utazók testrészeiből emberi testeket teremt újra, és imádja a a halállal szembeszálló szabadságot. A KAMIKAZE c. darab Kamelia története, aki egész életét a Hell’s Baby-n (azaz egy motorbiciklin) élte le, élet és halál között, pengeélen táncolva; és Doc története, az orvosé, aki négy keréken szeretne élni. A darab a konvenciókon és kompromisszumokon túlmutató szabadság és választási lehetőség védőbeszéde. Kilép a színházból vagy sem, kocsmaszínházzá, alternatív színházzá vagy valami mássá alakul vagy sem, mindenesetre a szöveg nagyon érzékenyen mutatja be a valóságot.

Iulia Popovici (Ziua napilap)

 

A szereplők közötti konfliktus élet és halál kérdése, feszültégkeltő, durva és megrázó. A nyelvezet és a szereplők milyenségének durvasága egyféle pogány liturgia eredménye, az erőszakosság mennyegzője, amit lélegzetvisszafojtva nézel.

Mircea Morariu (Teatrul azi)

 

Alina Nelega: Kamikaze
Rendező: Gavril Cadariu
Játsszák: Bányai Kelemen Barna és Gecse Ramóna
Fordította: Kovács István
Hangosító: Nagy Hunor
Helyszín: G. Café, Marosvásárhely
Időpont: 2014. október 3., péntek, 18 óra
Támogató: Románia Etnikumközi Hivatala (DRI)
Szervező: Josef K Egyesület
Partnerek: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Látó szépirodalmi folyóirat, ErdélyFM, ErdélyTV
Az előadás időtartama 40 perc