Hattyúdal négy hangra - A végjáték bemutatójára készül a temesvári színház

Hattyúdal négy hangra – A végjáték bemutatójára készül a temesvári színház

Különleges előadás bemutatójára készül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház november 23-án.

A William Saroyan, William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugen Ionesco és Örkény István művei alapján ihletődött előadás négy, otthon és munka nélkül maradt színész groteszk világába enged betekintést. Egy olyan világba, ahol az egyetlen elfogadott idősík a múlt és az egyetlen lehetséges létforma, az életben maradás egyetlen módja a játék. A színház számukra már nem munka, de még csak nem is hivatás. A színház számukra otthon, vallás, élet. Az életük valósága. Minden, ami ezen kívül létezik, nem releváns és nem valóságos. Egészen addig, amíg nem fordul ellenük. Amíg utat nem próbál találni magának az új, másfajta értékeket képviselő jelen.

Az előadás, melynek főbb szerepeiben Fall Ilonát, Szász Enikőt, Horányi Lászlót és Mátyás Zsoltot láthatják, olyan emlékezetes pillanatokat is megidéz a szereplő színészek életéből és karrierjéből, amelyek minden bizonnyal a temesvári közönség számára is ismerősek lesznek. Kocsárdi Levente rendezői, Baczó Tünde koreográfusi, Mihai Donici látványtervezői és Orbán Enikő dramaturgi munkássága nyomán szervesen olvad össze a mű valósága és a játszó színészek emlékezései.

Az előadásban színpadra lépnek még: Mihály Csongor, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor és Vass Richárd.

A november 23-i bemutatót követően legközelebb másnap, november 24-én este 7 órától tekinthetik meg az előadást a színház Stúdió termében.