Három UNITER-díjra jelöltből három díjazott

Három UNITER-díjra jelöltből három díjazott

Tegnap este tartotta a Román Színházi Szövetség a huszonegyedik Díjkiosztó Gálát Jászvásáron a Vasile Alecsandri Nemzeti Színház nagytermében. Románia legrangosabb színházi elismerésének számító UNITER-díjra idén a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának három tagját is jelölték: a Hedda Gabler (r. Andrei Şerban) című előadás címszerepéért Kézdi Imolát a Legjobb női főszereplő díjára, Györgyjakab Enikőt Elvstedné szerepéért a Legjobb női mellékszereplő díjára, valamint Hatházi Andrást Brack bíró szerepéért a Legjobb férfi mellékszereplő díjára.

A hétfő esti UNITER Gálán mindhárom jelölt, Kézdi Imola, Györgyjakab Enikő és Hatházi András is átvehették a megtisztelő szakmai díjat.

Kézdi Imola több jelölés mellett 2002-ben, a Fehér tűz, fekete tűz (r. David Zinder) című előadásban nyújtott alakításáért már kapott Legjobb színésznőnek járó díjat. Hatházi Andrást szintén többször jelölték már az UNITER elismeréseire, 2007-ben pedig, a Ványa bácsi (r. Andrei Şerban) címszerepéért a Legjobb férfi főszereplő díjával tüntették ki. Györgyjakab Enikőt először tüntették ki UNITER díjjal,

Gratulálunk a díjazottaknak!