Három előadás a magyar kultúra napján Gyergyószentmiklóson

Három előadás a magyar kultúra napján Gyergyószentmiklóson

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központtal karöltve ünnepli meg a színház a magyar kultúra napját, három programmal is készülnek az érdeklődőknek. Január 21-én a délelőtti órákban kerül sor A Négyszögletű Kerek Erdőre a gyermekbérlet részeként, január 22-én este 7 órától a Tótékat, január 23-án este 7 órától a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Tiszta című táncelőadását láthatják a nézők Juhász Zsolt koreográfus rendezésében.

„Táncszínházi – néptánc-színházi előadásunk a ’tiszta’ melléknév megannyi árnyalatát, virulens színeit szeretné megmutatni közönségének. Esetünkben fontos szerepet kap majd a mozdulat tisztasága (fegyelme), lehet az autentikus, múltba hajló, vagy jelent, jövőt idéző. Nem csupán a „mit”, a „hogyan” is fontos számunkra tehát, példát szeretnénk mutatni majd ’tisztaságból’, a tánc terápiás, tisztító erejéből!” – írják az alkotók.

Az előadásokra jegyek kaphatóak a színház jegypénztárában hétköznaponként 15 és 19 óra között, valamint előadások előtt fél órával. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.