Három arany hajszál a csíkszeredai színház műsorán

Három arany hajszál a csíkszeredai színház műsorán

A Csíki Játékszín június 8-án, hétfőn 11 órától a Hamupipőke bérleteseknek, 12.30-tól pedig a Kis herceg bérletes nézőinek játssza a Három arany hajszál című mesejátékát. Június 9-én kedden 10.30-tól utoljára látható bérletben a mesejáték, ez alkalommal a Pinocchio bérletes nézőket várja a színház.

A Csíki Játékszín a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak lakóit ajándék előadással várja a színház nézőterén június 9-én, kedden 13 órára. A tanév és a színházi évad végéhez közeledve Böjte Csaba testvér alapítványának Hargita megyében lakó kisiskolásai a Három arany hajszál című mesejátékot láthatják ebből az alkalomból.

Az előadást Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján Három arany hajszál címmel Budaházi Attila írta és rendezte. További bérletes előadások júniusban. A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásainkra is válthatók jegyek. Helyfoglalás a  0266 – 314 472-es vagy a 0751 – 039 026-os telefonszámokon.

 

Egyszer egy király vadászat közben eltévedt a sűrű erdőben, de jó emberek befogadták. Egy favágó kunyhójának padlásán tölthette az éjszakát. A favágónak azon az éjjelen kisfia született. A király nem bírt elaludni és arra lett figyelmes, hogy az alatta levő szobából a padló résein fény szűrődik át. Leskelődött. Három anyóka jelent meg a gyermek bölcsőjénél. Az egyik azt mondta: „Tőlem nagy veszedelmeket kapsz ajándékba.” A másik ezt: „Tőlem meg szerencsét az életben, hogy legyőzd a veszélyeket.” A harmadik emígy szólott: „Tőlem azt kapod, hogy az a királylány lesz a feleséged, amelyik épp ebben a pillanatban születik, s amelyiknek az apja odafenn alszik a padláson.” Amikor ezt a király meghallotta, eldöntötte, hogy mindent megtesz azért, hogy a favágó fia ne vehesse el leányát.

 

HÁROM ARANY HAJSZÁL (mesejáték)

Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján írta Budaházi Attila

szereplők: A király: KOZMA ATTILA, Folyófi: BENDE SÁNDOR, Sorsfonó keresztanya: DÁLNOKY CSILLA, Sorsfonó anyókák: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, CZIKÓ JULIÁNNA, A favágó: BENDE SÁNDOR, A királyné: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, A királylány: CZIKÓ JULIÁNNA, A futár: PAP TIBOR, A halász: KISS ERNŐ, Szomorú király: BILIBÓK ATTILA, Bús trónörökös: PAP TIBOR, A révész: BILIBÓK ATTILA, Mindentlátó öregapó: KISS ERNŐ. Ügyelő: TATÁR ATTILA, animációk: SÁNDOR LEVENTE, a díszlet-jelmeztervező munkatársa: BALOGH LÁSZLÓ, díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA, rendező: BUDAHÁZI ATTILA. Bemutató előadás: 2015. május 5.