Haramiák októberben

Haramiák októberben

Október 28-án, a Haáz Rezső bérlettel, október 29-én a Nyírő József bérlettel rendelkezőket várja a Tomcsa Sándor Színház a Haramiák című előadásra, 19 órától. Haramiák: Klasszikus? Igen! Újra van gondolva? Igen! Izgalmas, örök érvényű témákat boncolgat? Igen! Egy nemzetközi stáb munkája? Igen!

Fotó: Balázs Attila

A fiatal Friedrich Schiller első drámája, a Haramiák ősbemutatóján tombolt a közönség. A gondolatiságában gazdag, drámai képektől túláradó nyelvezettel megírt mű, azóta meghódította a világot, most Udvarhelyen tesz erre egy kísérletet. A Haramiák Dunkler Réka dramaturg és Florin Vidamski rendező által drámai struktúrájában újragondolt változata, olyan örökérvényű kérdéseket jár körül, mint: Ki vagyok és kinek kell lennem? Identitáskeresésünkben, megfelelési vágyunkban milyen utakat kell bejárnunk, hol vannak értékeink határai? Mi az, ami igazán fontos nekünk? Az elveszettség érzetének milyen dimenziói vannak? Hol húzódik meg a bűnösség és ártatlanság közötti vékony mezsgye?  A szokványostól eltérő, érdekfeszítő előadást ígér a nemzetközi stáb által megálmodott előadás. A díszletet a prágai Matej Sykora, a jelmezeket az UNITER-díjas tervező Christina Milea tervezte, az előadás zenéjét Bocsárdi Magor szerezte, a koreográfiát pedig a dán, jelenleg Németországban élő Edith Buttingsrud Pedersen jegyzi. Florin Vidamski rendező, a David Essrig által vezetett Anthanor Akademie docense első alkalommal rendezett Székelyudvarhelyen. 

Fotó: Balázs Attila

A színház felhívja a nézők figyelmét, hogy az érvényes járványügyi korlátozások értelmében, a színház épületébe a 12 év feletti személyek a következő névre szóló, dátummal ellátott u.n. zöld igazolvány felmutatásával léphetnek be:

  • SARS-CoV-2 elleni, QR-kóddal ellátott oltásigazolással (melynek érvényessége a teljes oltási program befejezésétől számított 10 nap után kezdődik);
  • a SARS-CoV-2 fertőzésen való átesésről szóló igazolással (amely a megfertőződéstől számított 15. nap és 180. nap közötti periódusban érvényes);

Az érvénybe lépett  távolságtartási rendelkezések miatt felhívják közönségük figyelmét, hogy nem áll módjukban bérletes nézőik számára a megszokott helyeiket biztosítani, a helyek elfoglalása a megfelelő távolság betartásával érkezési sorrendben lesz. A maszk helyes viselése minden esetben kötelező az épületben tartózkodás teljes ideje alatt! Az érvényben lévő szabályok miatt, megkérik bérletes nézőinket, részvételi szándékukat előre jelezzék a jegypénztárban hétköznapokon személyesen 11-14 és 15-17 órák között vagy telefonon, az alábbi telefonszámon:
Leírás: ☎️ +40 743 212131