Hang- és mozgástréning az Odin Teatret színészeivel

Hang- és mozgástréning az Odin Teatret színészeivel

Ötödik alkalommal szervezi meg szokásos nyári táborát a Shoshin Színházi Egyesület. Az immáron hagyománnyá váló Nemzetközi Színházi Rezidenciák helyszíne ezúttal a Kolozsvártól nem messze lévő Méra. Az augusztus 12-17. között sorra kerülő, BOTOK, KÖVEK ÉS AZ ÉNEKLŐ TEST – A kölcsönösség színháza elnevezésű ötnapos workshopot Donald Kitt és Kai Bredholt, a nemzetközi hírű Odin Teatret (Dánia) színészei vezetik majd.

A program célja, hogy kiterjessze a színészképzés lehetőségeit, valamint, hogy megvizsgálja a természet, a vidéki környezet és a kreatív folyamatok közötti kapcsolatot. A foglalkozásra hazai és külföldi színészek, rendezők, táncosok, koreográfusok, valamint más szakmai területről érkező, a színház iránt érdeklődő személyek jelentkezését várjuk. A részvételnek nem feltétele a színészi vagy táncos előképzettség.

A képzés két részből áll:

ELSŐ RÉSZ: Donald Kitt vezetésével

1. A résztvevők fizikai tréningje

2. Cselekvések kidolgozása egy tárgy használatán keresztül

3. Hang-kutatás: egy egyéni ritmus felfedezése, térbeli tudatosság és dinamika

A résztvevők munkája egy egyéni anyag megalkotásával kezdődik, ahol a botot, mint partnert használják, és egy montázzsal fejeződik be. A résztvevő szövegek, dalok és a tér használatával fejleszti tovább az egyéni anyagját. A workshop célja olyan folyamatok ösztönzése, amelyek rejtett jelentéseket nyitnak meg.

MÁSODIK RÉSZ: Kai Bredholt vezetésével

Egy montázs-előadás létrehozása és Barter a faluban:

A műhelymunka első részében létrehozott anyagokat felhasználva, valamint saját anyagokat (dalokat, táncokat és verseket) alkalmazva, a résztvevők találkoznak helyi táncosokkal, énekesekkel és zenészekkel, akikkel közösen hozzák létre a végső bartert: egy dalokból és költészetből álló estet.

A képzés részletes leírása, valamint a regisztrációval és a jelentkezéssel kapcsolatos információk a www.shoshintheatre.com honlapon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók. Jelentkezési határidő: július 20.

Az esemény létrejöttét a Román Kulturális Intézet, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, a Kolozs Megyei Tanács, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatja.