Hamvas Béla szövege első ízben erdélyi színpadon

Hamvas Béla szövege első ízben erdélyi színpadon

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának első nagytermi bemutatója a 2016/2017-es évadban az OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS UTAZÁSA című színházi előadás, melyet Hamvas Béla szövegei alapján állít színpadra Mezei Kinga vajdasági rendező.

„Mezei Kinga sikeresen bizonyítja (…), hogy a költői nyelvhez közel álló, így szükségképpen stilizált beszédmódra épülő színpadi játékoknak helye van a kortárs színházi terekben.” – írja Karácsonyi Zsolt kritikus a színészként, díszlet- és jelmeztervezőként, zene-illusztrátorként is ismert színházi alkotóról.

Az OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS UTAZÁSA című előadás szereplői: Bokor Barna, Bartha László Zsolt, Kádár Noémi, László Csaba, Galló Ernő, Sebestyén Aba, P.Béres Ildikó, Csíki Szabolcs, Varga Balázs és Ruszuly Ervin. Az adaptációt készítette: Góli Kornélia, Oláh Tamás és Mezei Kinga; dramaturg: Góli Kornélia és Oláh Tamás; zeneszerző: Mezei Szilárd; díszlet- és jelmeztervező: Lőrincz Melinda; koreográfus: Kiss Anikó.

A bemutatóra 2016. szeptember 16-án, pénteken 19.00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Érvényesek a Bernády György mecénás bérletek. A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók.

A következő előadásra szeptember 17-én, szombaton, 19.00 órától szabadbérletek és jegyek érvényesek.

Az előadás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Az előadás román nyelvű feliratozással követhető.

Jegyek és az új évadra szóló bérletek a Kultúrpalota jegyirodájában (telefon 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók. Naprakész információk a színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook oldalán: www.facebook.com/tompamiklos érhetők el.