HAMUPIPŐKE - mesejáték Csíkszentdomokoson és Csíkkarcfalván

HAMUPIPŐKE – mesejáték Csíkszentdomokoson és Csíkkarcfalván

A Csíki Játékszín november 25-én, szerdán 12 órától Csíkszentdomokoson, a Cekapecc bérletes nézőinek játssza a Hamupipőke című mesejátékát Gimesi Dóra szövegkönyvéből, Budaházi Attila rendezésében.

A csíki társulat november 26-án, csütörtökön 11.30-tól és 13.30-tól Csíkkarcfalván a Babszem Jankó bérletes nézőinek játssza a mesejátékot.

A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásaikra is válthatók jegyek, előadás előtt a helyszínen, 7 lejes áron.

A színház vidéki kiszállásait a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.

Egy kamaszlány édesapja messzire utazik. Ausztráliába. Mielőtt elindulna, lányának bemutatja az új mamát, akinek a gondjaira bízza. Az új mamának már van két lánya, de feladatának érzi, hogy a fiúsan szertelennek tűnő mostohalányát is megnevelje. Az édesapa halálhíre érkezik, hajója elsüllyedt. Az asszony és a lány kapcsolata elmérgesedik, a mostohalány gúnynevet kap nővéreitől: Hamupipőkének nevezik el és amikor a trónörökös meghirdeti a bált, melyen feleséget szeretne választani magának, Hamupipőkének  otthon kell maradnia borsót és lencsét válogatni.

Az előadás kiemelt támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

HAMUPIPŐKE

a Grimm-testvérek meséjéből írta: Gimesi Dóra

 

szereposztás: HAMUPIPŐKE: CZIKÓ JULIÁNNA; APA, Hamupipőke édesapja: PUSKÁS LÁSZLÓ; MOSTOHA, Apa új felesége: BARTALIS GABRIELLA; AMÁLIA, a Mostoha idősebbik lánya: DÁLNOKY CSILLA; EMÍLIA, a Mostoha fiatalabbik lánya: FEKETE BERNADETTA; KIRÁLYFI, hamarosan király, név szerint Fülöp: BENDE SÁNDOR; LEOPOLD, a királyfi komornyikja: VERESS ALBERT.

bűvész-konzultáns: MAESTRO BELLONI, koreográfus: ZAIBA ANIKÓ; díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA; rendező: BUDAHÁZI ATTILA