Hamupipőke bemutató a Puck Bábszínházban

Hamupipőke bemutató a Puck Bábszínházban

Szombaton, szeptember 13-án, délelőtt 11.00 órától a Puck Bábszínház magyar társulata  bemutatja a Hamupipőke című bábjátékot. A közismert  Grimm mese számos alkotót megihletett az animáció műfajában, Walt Disneytől Silviu Purcărete-ig, az utóbbinak Hamupipőke rendezését a bukaresti Ţăndărică Bábszínház ma is műsoron tartja. A mese és hősnője töretlen népszerűségét jelzi az a tény is, hogy a divat világa sem maradt közömbös a „téma” iránt: Christian Louboutin francia divattervező történelmet írt, mikor csipkéből és kristályokból megtervezte Hamupipőke cipellőjét.

        A Puck Bábszínház magyar társulata a Bábszínház fennállása óta több rendezésben  vitte színre a Hamupipőkét. Emlékezetes, szép előadás volt a Kovács Ildikó által színpadra állított változat, melyet 1985. december 29-én mutatott be a társulat és amelyet hosszú éveken át játszott kolozsvári székhelyén és Erdély szerte minden színpadon amerre megfordult…

        A szombati bemutató egy jókedvű nyári műhelymunka eredménye, melynek során a Bábszínház legifjabb színészei keltik életre a kályhasutból tündérként előlépő szépséges Hamupipőkét. Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene, a társulat reményei szerint maradandó élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Hamupipőke

A Grimm testvérek meséje nyomán színpadra írta és rendezte: M. Varga Ibolya

Díszlettervező: Epaminonda Tiotiu

Zenéjét gondozta: Csortán Márton

Előadják:  Vincze Timea

                 Ferencz Nándor

                  Csokán Raul