Hamarosan kezdődik a D-butan-T Színházi Fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Hamarosan kezdődik a D-butan-T Színházi Fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Az Andrei Mureșanu Színház szervezésében 2018. október 15-én veszi kezdetét a D-butan-T Színházi Fesztivál harmadik kiadása, mely most a kezdő díszlettervezőkre fókuszál.

Az idei kiadással a D-butan-T fesztivál lépéseket tett a nemzetközi színterekre való kitekintésre, nemzetközileg elismert szakembereket vonzva be a fesztivál zsűrijébe.

A zsűri elnöke, Adran Damien napjaink elismert díszlettervezője, aki  számos neves romániai és külföldi alkotóval dolgozott együtt. Azt az új díszlettervezői tendencia képviselője, mely a technológia elemeit sikerrel építi bele a színházi díszlettervezésbe. A kortárs díszlettervezés kihívásairól tart workshopot a pályájuk kezdetén álló fiataloknak.

Olga Igorevna Nikitina, ismert moszkvai díszlettervező, nemzetközileg elismert rendezőkkel dolgozott, munkásságát több díjjal és elismeréssel jutalmazták. A fesztivál alatt munkásságának fontosabb állomásairól fog előadást tartani.

Irina Dushkova, nemzetközi producer, a Summerwell Fesztivál igazgatója a producer és díszlettervező kapcsolatát bontja ki majd előadásában.

Damokos Csaba, elismert sepsiszentgyörgyi designer és díszlettervező a filmes díszlettervezésről tart workshopot.

Nagy Botond, a fesztivál tavalyi kiadásának győztese a rendező és a díszlettervező közötti kapcsolatot járja körül a workshop résztvevőivel.

A fesztivál összes programjára a belépés ingyenes a rendelkezésre álló helyek függvényében.

A zsűri tagjai által tartott műhelymunkák az Árkosi Felnőttoktatási Központ konferencia-termében kerülnek megrendezésre, a férőhelyek száma 30 fő. A szervezők a résztvevők számára ingyenes szállítást biztosítanak.

A Művész Mozi, Chaplin termének befogadóképessége 80 fő, itt kerülnek megrendezésre a közönségtalálkozók, műhelybeszélgetések és könyvbemutatók.

A D-butan-T Fesztivál harmadik kiadása a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága által támogatott kulturális rendezvény. A projekt nem tükrözi szükségszerűen a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának álláspontját, és ez nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért, illetve azért ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. A program tartalmáért és hatékonyságáért a projekt szervezőit terheli minden felelősség.