Györgyjakab Enikőt beválogatták a TIFF Tízen a filmért (10 pentru film) programjába

Györgyjakab Enikőt beválogatták a TIFF Tízen a filmért (10 pentru film) programjába

Györgyjakab Enikőt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészét beválogatták a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) harmadik alkalommal megszervezett Tízen a filmért (10 pentru film) programjába. A programban résztvevő tíz színész a fesztivál keretében június 5–7. között sorra kerülő Román Film Napjai alatt workshopokon, filmpremiereken vesz részt, bemutatkozik a közönségnek, a média képviselőinek, valamint lehetőséget kap romániai és külföldi filmes szakemberekkel (rendezők, producerek, casting-ügynökök, filmszínészek) való találkozásra is.

A Tízen a filmért program résztvevőit Tudor Giurgiu rendező, producer, Oltiţa Cîntec, Cristina Rusiecki, Oana Stoica és Cristiana Gavrilă színikritikusok, Andreea Iacob dramaturg és színházi rendező, valamint Răzvan Penescu, a LiterNet portál szerkesztője válogatták.

Györgyjakab Enikő több kisfilmben is szerepelt, 2013-ban a Román Színházi Szövetség (UNITER) a legjobb női mellékszereplőnek járó díjban részesítette a Hedda Gabler című előadásban (rendező: Andrei Şerban) játszott szerepéért. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának 2005-től tagja,  jelenleg a Ványa bácsi (rendező: Andrei Şerban), a Romok igaz menedék (rendező: Tompa Gábor), a Földműves és a halál (rendező: Mihai Măniuţiu), a Leonce és Léna (rendező: Tompa Gábor), a Csipke (rendező: Mezei Kinga), az Őfelsége pincére voltam (rendező: Michal Dočekal), valamint a Léda (rendező: Robert Raponja) című előadásokban látható.