Gyimesközéplokon lesz látható a Mágnás Miska

Gyimesközéplokon lesz látható a Mágnás Miska

A Csíki Játékszín január 9-én, szerdán 19 órától a gyimesközéploki Művelődési Házban játssza Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor: Mágnás Miska című operettjét. Az előadásra belépőt a Művelődési Ház munkatársaitól lehet vásárolni elővételben, vagy a helyszínen, előadás előtt egy órával. A gyimesközéploki előadást Gyimesközéplok Önkormányzata támogatja!

 

Az ismerten felcsendülő operett dalok mellett, a hétköznapi együttélés törvényszerűségeinek ellentmondó, megmagyarázhatatlan érvényességű társadalmi hierarchia csúcsának hatalma is valós jelenség. Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szándék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít.

Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története, melyben egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel- tigrisvadász grófnak adja ki magát. A szerepjáték egyszerűbb mint gondolnánk. A látszat győz, az igazi tigrisvadász érkezéséig. A lelepleződés és a botrány- ahogyan a szerencsés befejezés is – elkerülhetetlen.

Az előadás a budapesti Hartai Zenei Ügynökség hozzájárulásával jött létre.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg. A produkciót támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor: MÁGNÁS MISKA

operett

Szereplők: KORLÁTHY: Fülöp Zoltán;  KORLÁTHYNÉ: Márdirosz Ágnes; ROLLA: Bokor Andrea; NAGYMAMA: Ráduly Beáta; PIXI: Bende Sándor; MIXI: Kosztándi Zsolt; BARACS: Bilibók Attila; MISKA: Puskás László; MARCSA: Sándor Anna; LEOPOLD: Pap Tibor; TASZILÓ: Keresztes Szabolcs

Kórus: Balázs Bécsi Eszter, Baliga Anita, Fazakas Tamas, Gábor Szidónia, Görbe Norbert, Juhász Ernő, Krizbai Imre, László Mária.

Rendező: Kányádi Szilárd

Koreográfus: Györfi Csaba

Koreográfus asszisztens: Zaiba Anikó

Zenei vezető: Bene Zoltán

Díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata