Gyermeknapi rendezvény a marosvásárhelyi Nemzetiben

Gyermeknapi rendezvény a marosvásárhelyi Nemzetiben

A GYERMEKNAP alkalmával a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház idén is színes kínálattal várja közönsége legfiatalabb tagjait.

            2017. május 31-én, szerdán 10 és 12 órától a Nagyteremben kerül sor a budapesti Veronaki zenekar két családi koncertjére Libabál címmel!

            A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. Idén érkezett el az ideje annak, hogy a Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolják. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges műsorral tiszteleg a zenekar az írónő élete és munkássága előtt.

            Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában (telefon: 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.

            2017. június 1-jén, csütörtökön 10.00-18.00 óra között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Marosvásárhelyi Női Akadémia, a Divers Egyesület, az IBM és a Marosvásárhelyi Rádió együttműködésében Gyermeknapi Játszóházat szerveznek a színház előcsarnokában.

            Ennek keretében a gyermekeket és szüleiket kézműves foglalkozások – tűnemezelés, fafaragás, mézeskalács-, valamint pom-pom figurák készítése, papírfonás és rajzolás – társasjátékok és logikai fejlesztő játékok, mesesarok és bábszínház várja.

            A különböző természettudományos jelenségek szemléltetésére az IBM cég 7-12 éves gyerekeknek érdekes matek, fizika, kémia kísérleteket szervez, melyeket a gyerekek maguk végezhetnek el. A 12-14 éveseknek Robotics bemutatót ajánlanak.

            A szervezők adományként szívesen fogadnak kisebb (1-5 lej) és nagyobb (>5lej) pénzösszegeket, ebből a Játéktár állományát gazdagítanák, ahonnan játékokat lehet kölcsönözni. Továbbá szívesen fogadnak logikai játékokat, de megunt puzzle-t, vagy bármilyen más társasjátékot is.

            A gyerekcsoportok látogatását kérik előre jelezni, hogy mindenkinek jusson hely a kézműves foglalkozásoknál. Jelentkezés és további információk a 0740-598.563-as telefonszámon.