Gyermekmegőrző programot indít a Tomcsa Sándor Színház

Gyermekmegőrző programot indít a Tomcsa Sándor Színház

A Tomcsa Sándor Színházban november 14-én és 15-én az Udvarhely Néptáncműhely előadása a Vallomások lesz látható. Antal József rendezte előadást elsőként, csütörtökön este 7 órától a Tomcsa Sándor bérletesek és a fennmaradó helyekre jegyet váltók láthatják.  Pénteken este 7 órától meg a Kovács György bérlettel rendelkező nézőket valamint a felszabadultan szórakozni vágyó szülőket várják. Ugyanis 15-én, pénteken a színház gyermekmegőrzőt biztosít.

 Volt már úgy, hogy nagyon szeretett volna kimozdulni és megnézni egy előadást, de le kellett mondania róla, mert nem volt kire hagyni a gyerekeket? Végre itt a lehetőség!  Amíg az előadást élvezi, az oszlopos teremben berendezett játszóházban vigyáznak a gyerekekre, Rózsa Sarolta foglalkozásvezető, Derzsi Réka rajztanárnő és Simó Hargita néptáncoktató felügyelete mellett.

Mesélnek, táncolnak, rajzolnak, kézműveskednek és egy percig sem hagyják unatkozni őket. Várják a év és 10 év közötti gyereket! A helyek száma korlátozott max. 20, így kérik, mihamarabb jelentkezzenek! A gyermekfelügyelet ingyenes az aznapra érvényes színházjegy/ bérlet  felmutatásával. A gyermekmegőrzőre feliratkozni a 0759-076-461 telefonszámon a foglalkozásvezető Rózsa Saroltánál lehet, legkésőbb 24 órával a foglalkozás előtt.

Az előadás a Kárpát-medencei néptánc hagyományok forgatós, csárdás táncanyagában folyamatosan tetten érhető nő és férfi viszonyrendszerének, minőségbeli különbségeinek taglalására, bemutatására vállalkozik. A manapság folyamatosan sugallt szlogenek: valósítsd meg önmagad, csak az én számít, ha nem tetszik, lépj tovább, nem kötelez erkölcs, kötelesség, tégy úgy, hogy neked mindig minden körülmények között a legjobb legyen, szabad vagy, feláldozható a közvetlen környezeted, a család, bármi, ami felelősséggel és kötelességgel jár. Mindez ellentétes a népi kultúránk által folyamatosan sugallt értékrenddel, higgyünk a nő-férfi kapcsolat igazában, a család szentségében, gyermekáldásban, a nehézségekkel tűzdelt életünk lecsupaszított valóságában, a nő-férfi egy egységben való kiteljesülésében.

Ezen „egyszerű” cél eléréséhez nyújtanak támogatást, mutatják az igaz utat népmeséink, népzenéink, néptáncaink, népművészetünk. Az általunk örökölt kultúrát, fóliázás helyett, megpróbálhatjuk sérülésmentesen áthelyezni a jelenbe, ezáltal a mai problémákról, a ma emberéhez szólni.

Antal József nemcsak rendezője a darabnak, hanem forgatókönyvírója és koreográfusa is. Zenei szerkesztő: Román Hunor. Díszlet, jelmez: Balázs Gyöngyi. Fény: Tóásó István. Hang: Zilincki Károly. Zenészek: Román Hunor, Szabó Lóránd Győző, Kedves Botond, Kelemen Molnár János, Kelemen István, Fazakas Albert, Csibi Szabolcs. Tánckar: Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Sipos Réka.