Gyermekmegőrző bábszínházzal a kolozsvári színházban

Gyermekmegőrző bábszínházzal a kolozsvári színházban

Márciusban újra gyermekmegőrzőt szervez a kolozsvári színház. Ezúttal a március 16-án, csütörtökön 18 órától műsorra tűzött Kalucsni című előadásra várják a kisgyerekes családokat. Az esemény különlegessége, hogy az előadás ideje alatt gyermekek a kolozsvári Puck Bábszínház Micimackó című előadásán vehetnek részt, a kolozsvári színház próbatermében.

18 órától Szabó Kinga játszóház-vezető tart az előadásra hangoló foglalkozást, lesz játék és énektanulás is, majd ezt követően 19 órától Róbert Gida vezeti a gyermekeket a Százholdas Pagonyba.

A Kovács Ildikó által rendezett előadás öt történetet jelenít meg a meseregényből, amelyek tematikailag főként az állatok hibáiról, figyelmetlenségéről szólnak, avagy a nehezebb helyzetekben a barátok kölcsönös segítségnyújtását bontják ki. Az előadás fontos alakja, a történetek külső és belső alakítója, egyféle jószívű ceremóniamestere Róbert Gida, aki egyben interaktívvá teszi a játékot.

Az előadást dramatizálta és rendezte Kovács Ildikó. Rendezőasszisztens: György László, látványtervező: Botár Edit, Valentin Codoiu, zeneszerző: Vermesy Péter. Játsszák: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Lanstyák Ildikó, Kötő Áron, Urmánczi Jenő.

Az ingyenes gyermekmegőrzőre feliratkozni a katalin.deak@huntheater.ro e-mail címen lehet. Az eseményen résztvevők jegyüket ezúttal kizárólag a jegypénztárból vásárolhatják meg.