Gyermekmegőrző a Hullámtörés előadás alatt a kolozsvári színházban

Gyermekmegőrző a Hullámtörés előadás alatt a kolozsvári színházban

Április 26-án, csütörtökön 18.00 órától a Hullámtörés című előadás alatt Szabó Kinga ingyenes gitáros-dalos foglalkozást tart azoknak a két év fölötti gyermekeknek, akiknek a szülei színházba jönnek. A gyermekmegőrzőn a társulat tagjai és önkéntesek segítenek. Pálcás bábokat készítenek; lesz dalolás, játék és mesehallgatás is.

A gyermekmegőrzőre feliratkozni a katalin.deak@huntheater.ro e-mail címen lehet.

 

Vivian Nielsen: Hullámtörés

A 2015-ben bemutatott előadás rendezője az amerikai Tom Dugdale, aki így ír az előadásról: „Lars von Trier 1996-os kultuszfilmje, a Skót Felföld egy elszigetelt kis falujában játszódó Hullámtörés sokkolta a film világát. A film zord tájai és lecsupaszított esztétikája válaszok helyett kérdéseket szegeznek nekünk. Miért fordítunk hátat mindig a leggyengébbnek? Mikor válik a belenyugvás fojtogatóvá? És vajon a hit nem inkább egy érzés a puszta szó helyett?

Az egyszerű és erős hitű Bessnek mindenekelőtt Istent kellene szeretnie. De Bess meg meri osztani a szeretetét Jannal, egy kívülállóval, akivel szenvedélyes házasságra lép, és akivel boldog közös életbe kezd. Amikor Jan szörnyű balesetet szenved, Bess egy sor önfeláldozó gesztusba kezd, amelyről úgy hiszi, megmentheti Jan életét.”