Gyermekmegőrző a Hormon előadás alatt a kolozsvári színházban

Gyermekmegőrző a Hormon előadás alatt a kolozsvári színházban

MÁRTON-NAPI KÉSZÜLŐDÉS SZABÓ KINGÁVAL

November 4-én, szombaton, a 18.00 órától kezdődő Hormon című előadás alatt Szabó Kinga játszóház-vezető ingyenes gitáros-dalos foglalkozást tart azoknak a két év fölötti gyermekeknek, akiknek a szülei színházba jönnek. Az énektanulás, mondókázás mellett ezúttal Márton-napi lámpásokat készítenek majd a gyerekek. A gyermekmegőrzőre feliratkozni a katalin.deak@huntheater.ro e-mail címen lehet.

HORMON

5 próbálkozás az együttlétre

r.: Sinkó Ferenc

Installációt, zenét és mozgást egyesítő próbálkozás az előadók és nézők együttlétére. Ráérősen és zavartalanul áramló folyam egy csoport alakulásáról, ugyanakkor ajándékba adott idő, amikor a néző az együttlétről és egyedül maradásról gondolkodhat.

Mi, az emberek, akik erre a meghatározott időre ezen a helyen együtt vagyunk, egymás figyelését és hallgatását gyakoroljuk. Hallgatjuk mások beszélgetését, egymással kölcsönhatásba lépő és magányos testeket figyelünk meg, és elnézünk embereket, akik megpróbálnak velünk, a nézőkkel is közösséggé válni.

Hormon
Fotó: Biró István

A Hormonról Győrfi Kata írja a Helikon hasábjain: „Az előadás kísérletezve, őszinte bizalommal fordul a nézők és a nézői fantázia felé. A különösebb konkrét tartalom, történet és konfliktus hiánya üdítően hat ebben az esetben, de könnyen ragadhat a művészkedés és felszínesség szintjén is. Az alkotók és előadók ritmusérzéke, és az előadók külön-külön is egyszerű és szabad jelenléte pedig felhívja magára és szinte végig fenntartja a figyelmet. De azt sem nevezném unalomnak, amikor nem éppen az köt le, ami körülöttem, vagy a színpadon zajlik. Érezni lehet, hogy a tekintet előbb-utóbb ismét találkozik.”