Gyergyószentmiklóson, majd Kisvárdán a Figura Három nővér című előadása

Gyergyószentmiklóson, majd Kisvárdán a Figura Három nővér című előadása

Június 18-án, kedden este 7 órától az idei évadban utolsó alkalommal látható a Figuránál Albu István rendezésében Csehov Három nővér című klasszikusa. A gyergyói előadást követően a produkció a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján kerül műsorra június 26-án, szerdán 18.00 órától. Az évad egyik legközkedveltebb produkciójának rövidfilmje – melyet Dezső Norbert, Ferenczi Zoltán és Gábor Botond készített, a zene pedig az előadás zeneszerzőjének, Bocsárdi Magornak a munkája – elnyerte az évad legjobb trailere díjat a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSzT).

Az előadásról:

Anton Pavlovics Csehov művei kortalanok. Olyan titkokat mesélnek a lélekről, melyek örökérvényű kérdéseket vetnek fel és örökös kihívást jelentenek rendezőnek, színésznek és nézőknek egyaránt.

 Irina, Olga és Mása nővérek.  Fivérükkel, Andrejjel látszólag békésen élnek egy olyan csendes vidéki környezetben, amelyben szinte látni, ahogy a tea gőzölgése is lelassul. Másként telik itt az idő, mint Moszkvában – ahova mind visszavágynak. Ahogy múlnak a lelassult percek, végtelen terek nyílnak a nagy álmoknak, terveknek, önmegvalósításnak, karriernek és a lehetséges, vagy a lehetetlen szerelmeknek. Majd hirtelen valami megfoghatatlan akadályba ütközik minden. Pedig a csomagok útra készen, akár a három nővér is.

Hogyan és meddig lehet létezni ott, ahol minden apró történést beleng az apa és egy olyan moszkvai gyerekkor emléke, ami az évek teltével már-már halványodni kezdett? A boldogság lehetőségei kifakulni látszanak, vastag porként telepszenek rá minden Moszkvába előkészített csomagra, álomra. Szinte észrevétlenül válik minden tragikussá, ami azelőtt csak szomorú, vagy nyomasztó volt. Pedig ez egy békés, csendes, vidéki környezet. Ahol akár boldogság is foganhatna.

A gyergyószentmiklósi előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.