Gyergyóditróban a Rumcájsz, a rabló

Gyergyóditróban a Rumcájsz, a rabló

Április 30-án, deli 12.00 órától Gyergyóditróban, a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban kerül bemutatásra a Figura idei gyerekelőadása, Dézsi Szilárd rendezésében a Rumcájsz, a rabló.

Az előadásra érvényesek a gyerekbérletek, jegyek a fennmaradó helyek függvényében 6 lejért válthatók kezdés előtt a helyszínen.

Rumcájsz nem mindig volt útonálló. Valamikor Jicínben élt családjával és cipészmesterként dolgozott. A városka pökhendi ura azonban egy napon azt szerette volna kikényszeríteni a lakosságtól, így Rumcájsztól is, hogy tisztelje őt. Rumcájsz azonban inkább a város melletti erdőbe költözött ki. Pökhendi grófok helyett vidám manókkal, beképzelt grófnék helyett tündérekkel barátkozott, s így élte tovább, egy elhagyatott barlangban, vidám és békés életét.

Innen folytatódik történetünk: azon a bizonyos reggelen, amikor a barlangot kölnibűz árasztja el. Hogy ki a rettenetes bűz okozója, kit akarnak Rumcájsz nyakára költöztetni albérlő gyanánt, no meg az, hogy miként kerül szamócalekvár az uraság fejére megtudható a Figura Rumcájsz, a rabló című előadásából.