Grafikust keres a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Grafikust keres a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház állandó munkatársat keres grafikusi munkakör betöltésére. Célunk a repertoár sokszínűségéből, kiadványaink sokféleségéből adódó különböző tartalmak összefogása egy friss, egységes, markáns, felismerhető és könnyen alkalmazható arculati tervvel.

Az új munkatársunk feladatai a következők: a színház arculatának újragondolása (rebrandelése), kiadványszerkesztés (nyomdai előkészítés is), weboldaltervezés. Olyan lelkes szakembert keresünk, aki a marketingiroda fiatal és dinamikus csapatával közösen, a színház művészi célkitűzéseit figyelembe véve, kreatívan vesz részt a kommunikációs stratégiák alkalmazásában.

Az ideális jelölt tulajdonságai:

– jó kommunikációs készség
– csapatszellem
– alkalmazkodókészség
– rugalmasság
– jó problémamegoldó készség
– kezdeményezőkészség
– pontosság
– teherbírás
– a színház iránt való érdeklődés
– tájékozottság a kortárs művészetek terén
– továbbá előnyt jelent: felsőfokú szakirányú végzettség és tapasztalat, román- és angol nyelvismeret

Számunkra az ideális munkatárs kreatív, megbízható és pontos, szeret csapatban dolgozni, jó a humora, figyel másokra és sosem fárad el. Ha magadra ismertél, vágj bele!

A munkavégzés helye: Kolozsvár.

A grafikus kiválasztása kétfordulós pályázat alapján történik a következő beküldési határidőkkel:
– első forduló: 2015. február 16., péntek 16 óra
– második forduló: 2015. március 9., hétfő, 16 óra

Első forduló:

–          a színház arculati kézikönyvének elkészítése
–          egy művészplakát megtervezése adott drámaszöveg alapján
–          szakmai önéletrajz

Amit az arculati kézikönyvnek tartalmaznia kell:

–          logóhasználat (álló, fekvő, A3, A4, A5, A6 felületeken)
–          a logó viszonya a kötelező szöveg- és képelemekkel:
–          az Európai Színházi Unió logója
–        a színház hivatalos neve magyarul és románul: Kolozsvári Állami Magyar Színház, Teatrul Maghiar de Stat Cluj
–          stagiunea 2014/2015-ös évad
–          fontjavaslat
–          fejléces papír és boríték
–    kiadványsablonok megtervezése: havi műsoros plakát (580×820 mm) és hajtogatott szórólap (300×424 mm) meghívó, névjegykártya
–          a támogatók logóinak elhelyezése a kiadványokon

A művészplakát megtervezésében a pályázó szabad kezet kap. Kiindulási pont William Shakespeare Julius Caesar című drámája.

A dráma itt letölthető: http://mek.oszk.hu/04500/04587/html/magyar.htm

A pályázatokat az office@huntheater.ro e-mail címre várjuk fájlküldő szolgáltatáson keresztül.

Beküldési határidő: 2015. február 16.

Az első forduló eredményeinek közzétételére és a második forduló meghirdetésére 2015. március 9-én kerül sor. A második fordulóba továbbjutókat e-mailen értesítjük. A végleges eredményt 2015. március 27-én, a Színházi Világnapon tesszük közzé. Ugyanekkor a színház előcsarnokában a legjobbnak ítélt pályamunkák is megtekinthetőek lesznek.

A színházról/Rólunk

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a város kulturális arculatának meghatározó eleme, a legrégebbi állandó magyar társulat. 2008-tól egyetlen magyar színházként tagja az Európai Színházi Uniónak. Előadásai az aktuális nemzetközi trendekre odafigyelő, progresszív színházi nyelvet képviselnek. A színház repertoárján klasszikus és kortárs, a magyar és a világirodalom drámái egyaránt megtalálhatóak. A nagytermi és a stúdióelőadások mellett felolvasószínházi és közösségteremtő programokat szervez, és kétévente házigazdája az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválnak.

A magyar színházi hagyomány és a román rendezői iskola találkozási pontján létrejött sajátos esztétikáját a színház olyan alkotók meghívásával erősíti, akik a közönség és a szakma elismerését megnyerő előadások létrehozása mellett a társulat folyamatos szellemi frissességét biztosítják.

A széles közönséget kiszolgáló repertoárrendszer mellett a színház új közönségigényt is teremt, amelynek egyik tere a stúdió. A színház célja olyan alkotói műhelyek, beavatóprogramok, workshopok, nézőket és alkotókat megmozgató események szervezése is, amelyekkel nyitott és a közönségére odafigyelő kreatív közeget hoz létre.

A színház kiforrott társulatát az ország egyik legerősebbjeként tartják számon. Csapata   rendszeresen bővül fiatal alkotókkal, amely a generációk közti tapasztalatcserét és a szakmai kontinuitást segíti elő.

 A multikulturális közeg előnyeit kihasználva a színház nem csupán helyi vagy egyetlen nyelvi közösség megszólítását tűzi ki célul; előadásai folyamatosan román és alkalmanként angol nyelvű felirattal láthatóak. A társulat rendszeresen részt vesz az Európai Színházi Unió nemzetközi projekteiben. Fontosnak tartja a helyi értékek nemzetközi képviseletét, valamint a világszínházi tendenciákkal való találkozást és az alkotók közti párbeszédet.