Görög klasszikust mutat be a Harag György Társulat

Görög klasszikust mutat be a Harag György Társulat

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata 61-ik színházi évadának első bemutatójaként a Szophoklész Antigoné című művéből színpadra állított előadást kínálja nézőinek Balogh Attila rendezésében. A klasszikus művet a szatmári közönség Benedek Zsoltdramaturg fordításában és átdolgozásában, élőzenei kísérettel láthatja a közönség. Ebben az előadásban mutatkozik be a társulat idén szerződtetett két új tagja is, Frumen Gergő és Rózsa László színészek.

Fotó: Czinzel László

 Vészterhes idők járnak Thébaiban. Királyok generációi jönnek-mennek, kórságot vérzivatarok követnek, testvér harcol testvér ellen, sehogy nem akar ünnepet ülni már a Rend. De most talán béke jön, talán érett királyt kap a város, s végre élni is lehet itt, nem csak túlélni, mint eddig. De a szépen formált mondatok harmóniái, az pártatlannak és józannak látszó ítéletek szimfóniái mögött mégis, mintha az őrület kopogná a ritmust. Hol a vakfolt? Melyik az a kényes ideg, amely képes görcsbe rántani az amúgy mívesre kovácsolt rendszert? Vagy azt is kérdezhetnénk: a darab címe miért Antigoné?

Az előadás szereplői: Sándor Anna, Kovács Nikolett, Tóth-Páll MiklósBánffy Miklós-díjas, Méhes KatiPoór Lili-díjas, Kányádi Szilárd, Rózsa László, Czintos JózsefJászai-díjas, Frumen Gergő, Bogár Barbara. A produkció díszletét Golicza Előd m. v. tervezte, jelmezei Hotykai Evelin m. v. munkáját dicsérik, Balogh Attila rendező asszisztense Guth Anita m. v. volt, az előadás ügyelője és súgója Fábry Zoltán. A produkció zenéjét Moldován Blanka m. v. szerezte, zenészek Budean Mihály Dávid m. v. és Ammer Norbert m. v..

A színpadi nézőtérrel játszott bemutató előadásra 2014. szeptember 17-én, szerdán, 18 órai kezdettel kerül sor a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza nagytermében. Jegyek a színház Horea úti jegypénztárában válthatók hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadás előtt egy órával a művelődési ház előterében; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni. A bemutató előadásra a tavalyi évadban megváltott Nyiredi Piroska és Kovács Ferenc stúdióbérletek érvényesek.

Az előadást román felirattal játssza a társulat.

A Harag György Társulat PR-irodája