Gianina Cărbunariu könyvét mutatják be Nagyváradon

Gianina Cărbunariu könyvét mutatják be Nagyváradon

Március 7-én, 17 órától a Szigligeti Stúdióban mutatják be Gianina Cărbunariu Hétköznapi emberek című kötetét. A kortárs román és európai drámairodalom egyéni hangú írójának öt, magyar nyelvre lefordított művét tartalmazó könyv a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Kiadójának gondozásában jelent meg. A könyvbemutatóra A tigris című színmű magyar nyelvű ősbemutatója kapcsán kerül sor.

A DramArt sorozat első kötete Gianina Cărbunariu személyében olyan alkotót mutat be magyar nyelven, akinek a szövegei nem az íróasztal magányától tartanak a kiadók, szerkesztőségek és a színpad felé, hanem a mindennapok élő valósága és a színházi alkotás folyamata szüli és alakítja őket.  Párbeszéd ez, amely során a beszélgető felek mindenike alakul, akárcsak a jó fordításban: a más nyelvben igazán otthonra találó szöveg nem csupán a másságot hozza közelebb, de hat magukra az egymással beszélgető nyelvekre is.

A könyvbemutatón a kötet szerkesztőivel, Boros Kingával és Albert Máriával, illetve a kötet egyik fordítójával, Csűrös Rékával beszélgetnek a Szigligeti Színház irodalmi titkárai. A könyvbemutatóra a belépés ingyenes. A könyvbemutatót követően, 19 órától A tigris című produkció második előadását láthatja a közönség.