Gazdag november a Puck Bábszínházban

Gazdag november a Puck Bábszínházban

Az évad harmadik és negyedik bemutatóján dolgoznak a Puck Bábszínház alkotói novemberben. A társulat Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklósban vendégszerepel. Folytatódnak a gyermekeknek szóló foglalkozások és a felnőtteknek szervezett konferenciák. Természetesen nem maradnak el a szombati előadások sem.

A Fux Fesztiválon díjazott Mimorózart, a nemrég bemutatott Én vagyok Pinokkió, a Csipike és a már klasszikusnak tekinthető A kíváncsi elefántkölyök szerepelnek a bábszínház novemberi kínálatában.

November 4-én, szombaton 11 órától A kíváncsi elefántkölyök című előadást játssza a bábszínház magyar tagozata. A Kipling meséje nyomán dramatizált bábelőadás cselekménye az őserdőben lakó állatok világát mutatja be. Az erdei nyugalmat csupán egy kíváncsi elefántkölyök zavarja meg, aki folytonos kérdezgetésével zaklatja a többieket. A sok kérdést nem tűrik az állatok, és elküldik maguk mellől az elefántkölyköt. A hosszú bolyongás alatt számos kalandban lesz része a kiselefántnak, míg végül egy veszélyes, ám szerencsés fordulatnak köszönhetően őt is tisztelni és becsülni kezdik az őserdő lakói. A Nina Cassian színművet Kányádi Sándor fordította. Az előadást Koblicska Kálmán rendezte, Varga Ibolya újította fel, a díszletet és bábokat Botár Edit tervezte, a zenét Csortán Márton szerezte. A szereposztást a következő színészek alkotják: Csortán Márton, Giriti Réka, György László, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Okos Attila Ákos és Urmánczi Jenő.

Az előadás 3 éven felülieknek ajánlott.

November 11-én Joan Miró és Mozart alkotásait bemutató Mimorózart van programra tűzve. Az előadás elnyerte az október elején Nagyváradon megrendezett Fux Fesztiválon a legjobb látvány és a gyermekzsűri díját. Rendezője Palocsay Kisó Kata a fellépő színészek pedig László Réka, Okos Attila Ákos és Urmánczi Jenő. A nonverbális előadás 4 éven felülieknek ajánlott.

Az Én vagyok Pinokkió című előadás november 18-án, szombaton 11 órától lesz látható. A tanulságos történetet Călin Mocanu rendezte, a bábokat és a díszletet az országszerte elismert Sandu Marian tervezte, a bábokat és mesefigurákat Giriti Réka, Lanstyák Ildikó, László Réka, Patka Ildikó, Domokos Szabolcs, Okos Attila Ákos és Urmánczi Jenő keltik életre. Alsó korhatár: 4 év.

A hónap utolsó szombatján, november 25-én, a Mi a manó? körrel, drámapedagógiai foglakozással összekötött előadás van betervezve. Fodor Sándor meseregénye, a Csipike, az óriástörpe kalandjait mutatja be. A Csipikét Varga Ibolya rendezte, Ioana Olăhuţ tervezte, és zenéjét Venczel Péter szerezte. Fellépnek: Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Varga Ibolya m.v., Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Okos Attila Ákos, Urmánczi Jenő, Szeretettel várjuk a 3 év feletti gyerekeket. A Mi a manó? kör felelőse Kocsis Tünde drámapedagógus, a bábszínház irodalmi titkára. A foglalkozás 10 órától, az előadás pedig 11 órától kezdődik.

A Puck Bábszínház előadásaira jegyek válthatóak kezdés előtt egy órával a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 9-16 óra között a következő telefonszámon: 0731837693. Továbbra is igényelhető a nagycsaládos jegy a Puck Bábszínház magyar tagozatának az előadásaira. Ennek lényege hogy a minimum három gyermeket kísérő szülők (maximum két nagykorú) ingyen tekinthetik meg az előadást.

Folyamatosan gazdagodó repertoár

November 22-én újra indul a Mesekosár nevet viselő interaktív mesékre épülő és óvodásoknak szóló program. Rekita Rozália színésznő és Forró Ágnes képzőművész az évad végéig nyolc előadást/foglalkozást hoz létre havi rendszerességgel. Az első a Brémai muzsikusok című legendás mesét dolgozza fel. A program célja, hogy az óvodásokkal közösen szülessen meg az előadás végleges formája.

A Mesekosár 10 évvel ezelőtt egy nagy sikerű televíziós műsor volt, és a Kolozsvári Magyar Adás műsorában szerepelt.

A jövő hét elején, hétfőn, november 6-án, a társulat egy része elkezdi Az egér, aki nem ismerte a félelmet című előadás próbáit. Ennek bemutatója december 9-ére van kitűzve. Az előadás Urmánczi Jenő bábszínész második rendezése lesz. A Grimm mesét a rendező Demeter Ferenccel dramatizálta, a díszletet és a bábokat Kovács Tünde tervezte, a zenét Domokos Előd szerezte, és a következő színészek játsszanak benne: László Réka, Takács Enikő (m.v.), Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs.

Az idei évadban létrehozott előadások száma így már négynél tart.

Székelyföldi kiszállások

November 8-9-én a Puck Bábszínház magyar tagozata a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal meghívására az Én vagyok Pinokkió című előadással vendégszerepel a székelyföldi városban. Az előadások 10-től és 12 órától kezdődnek majd a Siculus Ifjúsági Házban.

Novemberben 16-17-én A csuka parancsára című előadást nézheti meg a gyergyószentmiklósi közönség. A Figura Stúdió meghívására a kolozsvári társulat 9:30-tól és 11 órától játssza az orosz népmese bábszínházi adaptációját a gyergyószentmiklósi színház színpadán.