Gazdag heti programkínálat a Puck Bábszínházban

Gazdag heti programkínálat a Puck Bábszínházban

A székhelyen, a monostori Dacia moziban, a Montessori Iskolában és a Hófehérke Óvodában játssza előadásait ezen a héten a Kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. Szerdán útnak indul a Mesekosár című sorozat, szombaton pedig folytatódik a Mi a manó? kör, a bábszínház gyerekeknek szóló színházi nevelési programja. Párhuzamosan készül az évad negyedik bemutatója. A Kovács Ildikó rendezőnek szánt megemlékezés megszervezése is fokozott ritmusban zajlik, ugyanúgy mint a Mikulást váró ünnepségé.

2017. november  22-ével kezdődően, egész évadon át (összesen nyolc hónapon keresztül), havonta egy alkalommal egy sajátos bábos foglalkozásra kerül sor. A gyerekek egy mesefilm megnézését követően Rekita Rozalia színész és Forró Ágnes képzőművész irányításával készített bábokkal, közösen eljátsszák a történetet. A bábos játékok helyszíne a Hófehérke Óvoda lesz. A kisgyerekek minden alkalommal hazavihetik az adott meséhez készült bábokat.

A felvételeken bemutatott meséket a Kolozsvári TV Magyar Adásával közösen, Forró Ágnes és Rekita Rozália készítették 2001-2002-ben, a Mesekosár műsor keretében.

Az első alkalommal november 22-én, A brémai muzsikusok mese kerül bemutatásra és eljátszásra.  A következő mesék ütemterve pedig a következő: december 5-én a Mikulás mese, januárban A ravasz róka, a kismalac és a hóliba, februárban a Seprűnyélen világgá című mese, márciusban A nagyravágyó feketerigó Lázár Ervin mese, áprilisban A tyúk és a tojás, valamint az Öt tojás mesék, májusban A teknősbéka és a nyúl La Fontaine meséje, júniusban pedig A szökevény szeplők Lázár Ervin mese képezi a bábos foglalkozások alapját.

A Hófehérke Óvodában bemutatott meséket más óvodákban is meg lehet majd tekinteni, előre megtervezett időpontokban.

Drámajátékokkal egybekötött Csipike a Puck Bábszínházban

November 25-én szombaton 11 órától a szórakoztató Csipike lesz látható a bábszínház színpadán. Előtte 10 órától pedig második alkalommal valósul meg a gyerekeknek szóló színházi nevelési program a Mi a manó? kör. A havonta egyszer megszervezett tevékenységen a bábszínház egy-egy előadására készülnek fel drámajátékok segítségével a gyerekek.

Az első Mi a manó? kör Szegény Dzsoni és Árnika történetére készítette fel a játszani szerető gyerekeket, most viszont a Fodor Sándor közismert meseregényéből készült bábelőadás, a Csipike bemutatása előtt valósul meg a 6-12 éves gyerekeknek szóló színházi nevelési program.

Csipike rendet tart az erdőben, reggeli dalt kér Madártól, kiküldi a vadméheket mézet gyűjteni, felrázza a lustálkodó Kukucsit, és mindez teljesen harmóniában van a természet törvényeivel. Munkássága példaértékű: elrettentő példával tanítja Vadmalacot és szeretetkórust szervez az erdő állatainak. Terve viszont nem mindig sikerül és Csipikének a kudarcok nyomán az az érzése, hogy nem hallgatnak rá. Barátai felvilágosítják, hogy nem elég erélyes, szigorú. Csipike, aki a szeretet és béke szorgalmazója volt, enged az önkényes hatalom kísértésének és a megfélemlítés eszközét használja, hogy elérje célját.

Az előadást 3 éven felülieknek ajánljuk.