Gazdag és változatos évadot zár az M Studio

Gazdag és változatos évadot zár az M Studio

Az M Studio 2018/2019-es évadát turnék, fesztiválszereplések és két bemutató gazdagította. Július közepén horvátországi színházfesztiválon vesznek részt, majd az ősz folyamán két új bemutatóval indítják a 2019/2020-as évadot.

Az évad folyamán két új produkcióval gazdagodott a társulat repertoárja. Az első az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza hármas koprodukciójában készült, az előadást Frenák Pál rendezte. A W_all produkciót 2018. november 1-én és 2-án Budapesten a Trafóban, ezt követően pedig Sepsiszentgyörgyön november 15-én és 16-án mutatták be. A második bemutatót Sebastian Marina, az Andrei Mureşanu Színház színésze rendezte. A Paolo Genovese Perfetti sconosciuti c. filmje alapján készült nem fogadott hívás(ok) c. produkció bemutatójára 2019. március 14-én került sor.

A sepsiszentgyörgyi társulat a Román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN), a Román Színházi Szövetség (UNITER), a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatásával valósította meg azt a hét állomásos turnét, amelyet az M Studio és a Compagnie Pal Frenak koprodukciójában, Frenák Pál rendezésében készült To_R c. előadással szerveztek 2018. szeptember-november periódusban. A turné hét romániai várost foglalt magába: Kolozsvár (Kolozsvári Állami Magyar Színház), Râmnicu Vâlcea (Anton Pann Színház), Csíkszereda (Csíki Játékszín), Szatmárnémeti (Északi Színház Harag György Társulat), Marosvásárhely (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat), Gyergyószentmiklós (Figura Stúdió Színház) és Temesvár (Csiky Gergely Állami Magyar Színház).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg 2019. március-április folyamán a LIFT – boys will be boys produkció öt állomásos turnéja. Az előadást Marosvásárhelyen a Tompa Miklós Társulatnál, Kolozsváron az Ecsetgyárban, Budapesten a Bethlen Téri Színházban, Újvidéken az Újvidéki Színházban, Temesváron pedig a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban láthatta a közönség.

Az M Studio elmúlt évada bővelkedett a bel- és külföldi fesztiválszereplésekben is. A To_R produkció Szatmárnémetiben a TranzitFeszten valamint Bukarestben az Országos Színházfesztiválon (FNT) mutatkozott be, míg a LIFT produkció 2 hazai és 4 külföldi fesztiválra kapott meghívást. Első alkalommal jutott el a társulat Iránba, 2018 novemberében Tabrizban, az Alef Nemzetközi Színházfesztiválon, majd 2019 februárjában Teheránban, a Fadjr Nemzetközi Színházfesztiválon mutatták be a Fehér Ferenc koreográfiájában készült produkciót. Az előadást továbbá Székelyudvarhelyen az IFESZT9 Interetnikai Színházfesztiválon, Bukarestben a Festin pe Bulevard fesztiválon, Mainzban (Németország) az International Dance & Performance fesztiválon, Plovdivban (Bulgária) a Black Box Nemzetközi Színházfesztiválon játszották. Július 19-én Horvátországban, Svetvinčenat-ban lépnek színpadra a Dance & Non-verbal Theatre Festival keretében.

A 2019/2020-as évad első felében két bemutatóval készül a társulat. Szeptember 15-én Góbi Rita rendezésében, majd október 31-én Ermira Goro előadó/koreográfus, a DV8 Physical Theatre egykori táncosa koreográfiájában készülő produkciókkal várja az M Studio közönségét.