GARDÉNIA AZ IDEI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

GARDÉNIA AZ IDEI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

23. kiadásához érkezett az Országos Színházi Fesztivál, vagyis a FNT. Az október 25. és november 3. között Bukarestben zajló, legfontosabb hazai seregszemlére a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Gardénia című nagysikerű produkcióját válogatta be Alice Georgescu fesztiváligazgató. Az előadás „A színészek, előtérben” szekció keretén belül lesz látható.

Az Elżbieta Chowaniec által írott és Romániában először színpadra vitt Gardénia négy nőről, négy egymást követő generációról, egy családról, a huszadik századról, és ezek viszonyáról szól: bonyolult, és mégis annyira egyszerű kapcsolatok gyermek, anya, nagyanya és dédnagyanya között. Az előadásban fellépnek Tokai Andrea, Borbély B. Emilia, Lőrincz Rita és Tar Mónika. A rendezést a Budapest Főváros Színházi Díjával kitüntetett Koltai M. Gábor jegyzi, az előadás díszlet- és jelmeztervezője pedig az UNITER-díjas Iuliana Vîlsan.

A fesztivál idei programjában összesen 26 előadás lesz látható, melyek különböző hazai színházak produkciói, a Fókusz-kategóriában ezúttal pedig Mariana Mihuţ romániai színésznőt ünneplik.

A temesvári közönség a Gardénia című előadást szeptember 18.-án, 19 órától, ezúttal a színház nagytermében, színpadi stúdióként láthatja újra.

A jegyiroda nyitvatartása: hétfőtől péntekig 16-19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro. Emlékeztetjük Önöket, hogy most már online is megvásárolhatják jegyeiket a www.biletmaster.ro és www.tm-t.ro címeken.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előzetes helyfoglalások az előadás kezdése előtt 20 perccel érvényüket vesztik. Kérjük, időben váltsák ki jegyeiket!