Gálával indítja új évadát a Harag György Társulat

Gálával indítja új évadát a Harag György Társulat

Augusztus 20-án 18 órai kezdettel Évadnyitó gálára várja közönségét a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Rendhagyó eseménnyel indít a társulat, ahogy rendhagyó volt az elmúlt évad is, amikor a koronavírus-világjárvány miatt jóval kevesebb találkozás jöhetett létre színészek és közönség között, és elmaradt a hagyományos évadzáró gálaműsor is.

Most viszont egy reményekkel teli új évad indul, a gála pedig a tervek szerint jó kedvre hangolja majd a közönséget.

A gálát megelőzően 17.30 órai kezdettel nyitják meg az Északi Színház előterében a Magyar Művészeti Akadémia által Harag György születésének 95., halálának 35. évfordulója kapcsán létrehozott kiállítást.

A zenés műsorban a társulat majd’ minden tagja színpadra lép, ráadásul nem is akármilyen környezetben: egy, az 1970-es, 1980-as éveket idéző Ki-Mit-Tud tehetségkutatóban, amelyen egy különleges összeállítású zsűri értékeli majd a produkciókat.

A házi Ki-Mit-Tud rendezője Nagy Regina, díszleteit Fornvald Gréti, jelmezeit Szabó Anna készíti. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Szabó Franciska, operatőrként pedig Süveg Károly közreműködik.    

Az előadást követően a közönségnek lehetősége lesz kötetlen formában, egy szelet zsíros kenyér és egy pohár bor mellett elbeszélgetni a társulat tagjaival az elmúlt időszakról és a most induló új évadról.

Az Évadnyitó gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában, hétköznaponként 10 és 17, szombaton 10 és 13 óra között. Online jegyvásárlás: biletmaster.ro.