Függésben – a K.V Társulat újabb vendégjátéka Temesváron

Függésben – a K.V Társulat újabb vendégjátéka Temesváron

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház június 10-én, este 7 órától a budapesti K.V Társulat és a Kolibri Színház koprodukciója nyomán született ifjúsági előadását látja vendégül.

A Függésben Szűcs Zoltán azonos című műve alapján született előadás  a magyarországi Czukor Balázs rendezésében. A Függésben című színdarab egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik. A történet az egyik szereplő bekerülésén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait. Betekintést nyújt a Függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

Az előadás a különböző függőségekről mesél, az alkoholizmustól az internet függőségig, a drogoktól Micimackó mézproblémájáig, a mértéktelen csokoládé fogyasztástól a facebook like-ok kényszeres gyűjtögetéséig.  Mindenki függ valamitől, dúdolhatnánk, de közben mindannyian, szülőként, pedagógusként sőt fiatalként is érezzük, hogy a probléma valós, a megoldás pedig nem minden esetben olyan egyszerű.

A K.V. Társulat és a Kolibri Színház közös előadása nem is lehetne aktuálisabb.  Helyzetet és alkalmat teremt a közös gondolkodásra, a problémák felismerésére és kibeszélésére. És mi sem  emberibb annál, hogy miközben keserédes szájízzel nevetünk, végig abban reménykedünk, hogy velünk ez úgysem történhet meg.

Az előadásra június 10-én a temesvári színház Stúdió termében kerül sor, este 7 órától

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!