Fren_Ák koreográfiájában készül az M Studio új előadása

Fren_Ák koreográfiájában készül az M Studio új előadása

A FLOW4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál nyitóelőadásaként kerül sor június 27-én, este 19 órától az M Studio legújabb bemutatójára. Az előadás koncepcióját, koreográfiáját Fren_Ák jegyzi, aki harmadik alkalommal dolgozik együtt a társulattal.

Hasonló nyitással kezdődik az idei FLOW Fesztivál, mint a 2017-es, ugyanis a harmadik kiadás a To_R produkcióval, Frenák Pál első M Studiós rendezésével startolt. Idén a fesztiválra a romeo@julia.com produkcióval készül az M Studio társulata, amelyben Fren_Ák egy új dimenzióból közelíti meg a klasszikus Shakespeare-i mű alaphelyzetét.

Fren_Ák koncepciója a történet mélyebb rétegeibe kíván hatolni, a drámából a társadalmi ellentétek helyett a szereplők belső vívódásait ragadja meg. A belső, emocionális-érzelmi síkon végbemenő tragédiával foglalkozik, ahogyan a két fiatal saját illúziójának fogságába esik. A rendezőt a felszín alatt húzódó feszültség foglalkoztatja, a két egyén összeütközését mutatja be, akik a fogyasztói társadalom által eltorzított vágyaikba és illúzióikba vannak bebörtönözve. Az ember marionett-bábuként idegenedik el környezetétől, közösségétől, társától és végül önmagától.

Ugyancsak Fren_Ák koncepciójában valósult meg 2018-ban a W_all előadás, amely az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában jött létre illetve kettős bemutató keretében Budapesten és Sepsiszentgyögyön is játszották. A Fren_Ák Társulat ugyancsak visszatérő vendég Sepsiszentgyörgyön, az évek során olyan előadásokat hoztak el a helyi közönségnek, mint a nagysikerű InTime, a Birdie, a LUTTE vagy a FaUn, illetve 2021 novemberében a CAGE produkció online vetítésére is sor került.

A romeo@julia.com előadást Balázs Judith, Deák Zoltán és Veres Nagy Attila táncolják. Koncepció, koreográfia Fren_Ák, alkotói asszisztens Eoin Mac Donncha, zenei koncepció Halász Gábor, szcenográfia Victoria Frenák, díszletkivitelezés Zoltai György illetve marionett és maszkok Majoros Gyula. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, The Administration of National Cultural Fund (AFCN) és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A bemutató június 27-én, este 19 órától valósul meg a Háromszék Táncstúdióban. Az előadásra a szokásos értékű jegyek kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon illetve a Központi Jegyirodában.