Fotókiállítás az Osonó Színházműhely szervezésében

Fotókiállítás az Osonó Színházműhely szervezésében

A Visszhang a sarokból elnevezésű művészeti- szociális projektet az Osonó az elmúlt hónapokban valósította meg, amely során a független társulat a gyerekjogvédelemhez tartozó negyven fiatallal dolgozott együtt. A Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában zajló projekt célja a fiatalok művészetre való ráhangolódásának elmélyítése és a befogadás érzékenységének segítése volt a különböző alkotó, művészeti és kommunikációs tevékenységekbe való bevonás által. A fiatalok film-, színház és képzőművészeti eseményeken, illetve színházi nevelési műhelyfoglalkozásokon vettek részt.

A projekt egyik terméke egy dokumentumfilm létrehozása, amelyben a fiatalok elmesélik életútjukat, az identitásukat meghatározó fontosabb eseményeket, a múltjukat és azt, ahogyan önmaguk jövőképét látják. Ezzel párhuzamosan Mucha Oszkár, az Osonó színésze portréfotó- sorozat is készített a fiatalokról, amelyek az általuk kiválasztott idézetekkel együtt a sepsiszentgyörgyi Szimpla Kávézóban lesznek megtekinthetőek november 10. és december 10. között. A portréfotó kiállítás ünnepélyes megnyitójára szombaton, november 10-én 17 órakor kerül sor.

A komplex közösségi eseménysorozat a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával, valamint a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság partnerségével jött létre.

A Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional fontosnak tartja leszögezni, hogy az általa támogatott projektek nem tükrözik szükségszerűen az álláspontjukat, és nem vállalják a felelősséget a projekt tartalmáért, illetve azért ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. A program tartalmáért és hatékonyságáért az Osonó Színházműhelyt terheli minden felelősség.