Folytatódik a Havi Dráma sorozat Szatmáron

Folytatódik a Havi Dráma sorozat Szatmáron

A Harag György Társulat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közösen a 2017/2018-as színházi évad elején indította útjára az Erdély több városában már nagy hagyományokra visszatekintő Havi Dráma felolvasószínházi sorozatot, melyben ifjú tehetségek kortárs drámákat mutatnak be.

Ebben a hónapban rendhagyó módon a MAFESZT színházi fesztivál részeként a Marosvásárhelyi Havi Dráma vendégelőadását láthatja a közönség április 22-én, vasárnap 17 órai kezdettel, a District 15-ben.

A Matei Vișniec: III. Richárd betiltva, avagy jelenetek Meyerhold életéből című előadás rendezője Bélai Marcel, szereplői pedig a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói: Abai-Szabó Tamás, Czirják Beatrix ,  Fosztó András, Lajter Márkó Ernesztó, Mesés Gáspár és Sosovicza Anna.

„Az ember, akár hisz benne, akár nem, csak egy felsőbb hatalom által bír létezni. Legyen az sztálini diktatúra, vagy felszín-demokrácia, ugyanúgy uralni akarja minden egyén gondolatát, világnézetét. Az ember gondolatai sosem szabadok. Vszevolod Emiljevics Meyerhold, a rendszer és önazonosság közti úton bolyong. Lidércálomként és egyben hű társként kíséri végig ezen az úton saját szüleménye, III. Richárd, akit pozitív hősként hoz erre a világra” – írja az előadás szinopszisa.

A felolvasószínházi előadásra a belépés ingyenes.