Folytatódik a Csíki Játékszín előadássorozata a Mikó-várban

Folytatódik a Csíki Játékszín előadássorozata a Mikó-várban

Folytatódik a Csíki Játékszín előadássorozata a Mikó-várban, augusztus első hetében két program közül is választhatnak az érdeklődők.

Augusztus 5-én, szerdán este 20.00 órától Bartalis Gabriella rendezésében az ÁSÓKAPA című közösségi előadás lesz látható, míg augusztus 8-án, szombat este 20.00 órától Szabó Enikő és barátainak a Versek és dalok című verskoncertje kerül műsorra.

Rossz idő esetén az események a meghirdetett dátumot követő esőnapokon tekinthetők meg, azaz az ÁSÓKAPA augusztus 6-án, csütörtök este 20.00 órátólés a Versek és dalok című verskoncert augusztus 9-én, vasárnap este 20.00 órától.

Az eseményekről bővebben:

Bartalis Gabriella – Biró Réka – Deák Katalin: ÁSÓKAPA
Jegyek ára: 20 lej
Az ÁSÓKAPA azt igyekszik vizsgálni, hogy térségünkben mit jelent a házasság, milyen szabályok működtetik, hogyan oszlanak meg a feladatok, ki hozza a döntéseket, milyen elvárásaink vannak a párunkkal szemben, és milyen elvárásokat támaszt a társadalom velünk szemben? Hogyan lehet – egyáltalán lehetséges-e – harmonikus otthont teremteni, elfogadni önmagunkat és a másikat. Az ÁSÓKAPA próbafolyamatát egy kutatási fázis előzte meg, melyben 21 interjú, összesen 320 oldalnyi szöveg készült különböző korosztályú, illetve családi állapotban élő személyekkel.
Játsszák: Dálnoky Csilla, Keresztes Szabolcs, Kányádi Anna, Márdirosz Ágnes, Puskás László, Vass Csaba

 Szabó Enikő és barátai: VERSEK ÉS DALOK
Jegyek ára: 20 lej

Versek és megzenésített versek József Attila, Kovács András Ferenc, Radnóti Miklós, Orbán János Dénes, Parti Nagy Lajos, Arany János, Szabó T. Anna, Lackfi János és Kemény István költők műveiből.

“Gyerekkorom óta zenésítek meg verseket, illetve írok saját dalokat. Született két színházi előadás is az idők folyamán. Egyik az Angyalstop volt (2007), a másik pedig a Születésnapodra (2013) című verses-zenés est. Ezekből válogattunk.” – írja Szabó Enikő ajánlóként a Versek és dalok című eseményhez.

Előadják: Szabó Enikő (ének, gitár, dalszerző); Szabó Zsolt (zongora); Varga Nándor (gitár); Szabó Lóránt (perkúció), Barabás Tamás (basszusgitár)

Mindkét esemény helyszíne a Mikó-vár udvara, jegyek csak kezdés előtt egy órával válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.