FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál Sepsiszentgyörgyön

FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál Sepsiszentgyörgyön

November 22-26. között kerül megrendezésre a Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál második kiadása, amelynek keretén belül öt vendégelőadásra, az M Studio új produkciójának bemutatójára, fotókiállításra valamint közönségtalálkozókra is sor kerül.

A fesztivál idei kiadásán olyan értékteremtő előadások lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak a kortárs európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba. Az öt napos fesztivál keretében Sepsiszentgyörgyön játszik az athéni Onassis Cultural Centre, a Frenák Pál Társulat, a Gergye Krisztián Társulat valamint Fehér Ferenc.

A fesztivált Nagy József fotókiállítása nyitja meg november 22-én, 17:30-tól a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben. Nagy Józsefet, mint meghatározó színházi alkotót, koreográfust ismerheti a közönség, ezúttal egy régi szenvedélyének, a fotográfiának ad teret a fesztivál, amely „állandóan elkíséri” alkotómunkájában.

A kiállításmegnyitót követően kerül sor az M Studio legújabb produkciójának, a To_R c. előadásnak bemutatójára 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az előadás rendező-koreográfusa a nemzetközi sikereknek és elismerésnek örvendő Frenák Pál, aki először dolgozik a társulattal. Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. 1989-ben alapította első együttesét Franciaországban, majd a Compagnie Pal Frenak-ot fiatal magyar táncosokkal kibővítve párizsi és budapesti székhellyel működő magyar-francia csapattá alakította. A társulat két előadást is játszik a fesztivál keretében: november 24-én 19 órától a nő–férfi átjárhatóságát tematizáló faUN c. előadást láthatja a közönség a Háromszék Táncstúdióban, november 26-án 20 órától pedig a skandináv mitológiából és a keleti harcművészetekből inspirálódó LUTTE c. produkciót.

Lutte – Frenák Pál Társulat

November 23-án az athéni Onassis Cultural Centre Dandelion c. produkciója lesz látható 18 és 20 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Az előadás koreográfusai Hannes Langolf és Ermira Goro előadók, akik a világszerte elismert és műfajteremtő, londoni DV8 Physical Theatre tagjai. A Dandelion a két táncművész közös rendezői debütjét is jelzi egyben, és a boldogságkeresés, az őszinte emberi kapcsolatok lehetőségeit kutatja.

Ugyancsak első alkalommal lesz látható Sepsiszentgyörgyön a budapesti Gergye Krisztián Társulat Aukció c. performansza, amelyet november 26-án 18 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. A performansz előadója „name”, egy ismeretlen anonim képzőművész, kinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. Az előadás célja egy festészeti alkotás megvalósítása, amely az est során „aukcióra” és „eladásra” kerül.

Társulat Aukció – Gergye Krisztián

November 25-én 19 órától Fehér Ferenc koreográfus, táncművész legújabb előadása, a The Station c. produkció kerül bemutatásra. Fehér Ferenc visszatérő alkotó az M Studiónál, 2013-tól rendszeresen rendez a társulatnál.

Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál

2017. november 22-26., Sepsiszentgyörgy

 

 

November 22. (szerda)

  • 17:30   Nagy József fotói – Kiállításmegnyitó

/MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér/

  • 19:00   To_R (az M Studio bemutató előadása)

Koreográfus: Frenák Pál

/Háromszék Táncstúdió/

 

 

November 23. (csütörtök)

  • 18:00 és 20:00 Dandelion (Onassis Cultural Centre Athens)

Koreográfusok: Hannes Langolf & Ermira Goro

/Tamási Áron Színház/

 

November 24. (péntek)

  • 19:00   faUN (Compagnie Pal Frenak)

Koreográfus: Frenák Pál

/Háromszék Táncstúdió/

 

November 25. (szombat)

  • 19:00   The Station

Koreográfus: Fehér Ferenc

/Háromszék Táncstúdió/

 

November 26. (vasárnap)

  • 18:00   Auction (Gergye Krisztián Társulat)

Koreográfus, előadó: Gergye Krisztián

/Háromszék Táncstúdió/

 

 

  • 20:00   LUTTE (Compagnie Pal Frenak)

Koreográfus: Frenák Pál

/Tamási Áron Színház/

 

Az előadások után közönségtalálkozókra kerül sor a Színház Büfében. Jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: 25 lej a teljes árú, illetve 15 lej a kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas, szakmai).

A fesztivál létrejöttét támogatták: Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Bethlen Gábor Alap, Centrul Național al Dansului București, Uniunea Teatrală din România.

A részletes program az M Studio honlapján (www.m-studio.ro), illetve facebook oldalán érhető el: https://www.facebook.com/events/392695351149185/.