Fesztiválszereplő az Antigoné-előadás

Fesztiválszereplő az Antigoné-előadás

Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg az Interetnikai Színházi Fesztivált, amelyre hagyományosan minden második színházi évadban kerül sor, és amely vándorfesztivál lévén folyamatosan változtatja helyszínét. A seregszemlének ezúttal Csíkszereda önkormányzati színháza, a Csíki Játékszín ad otthont, és a fesztivál második napján, 2014. október 22-én, szerdán, 18 órától a színház nagytermében láthatja a fesztiválközönség a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Antigoné című produkcióját, Balogh Attila rendezésében.

A fesztivál keretében hat nap alatt tizenhárom romániai társulat magyar, német és jiddis nyelven játszott előadása látható, illetve a szervezők meglepetésprogramokra, koncertekre, karaoke-partikra és közös zenélésekre hívják a résztvevőket, az előadások után 15 perccel pedig közönségtalálkozókra kerül sor a Csíki Játékszín előcsarnokában.

Az előadás hamarosan Budapesten is vendégszerepel, a József Attila Színház meghívására. A magyar főváros közönsége 2014. október 27-én, közép-európai idő szerint 19 órai kezdettel láthatja az előadást.