Fesztiváldarabok Marosvásárhelyen

Fesztiváldarabok Marosvásárhelyen

Az ősz a színházi világban immár hagyományosan magával hozza a fesztiválokat, találkozókat, seregszemléket. Az utóbbi években megszokottá vált, hogy a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának sikerprodukciói elmaradhatatlan résztvevőivé válnak a megmérettetéseknek.

Gyergyószentmiklóson a nemrég zárult Nemzetiségi Színházi Kollokvium programjában szereplő, Radu Afrim rendezte AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA című előadás fogadtatását mi sem jelzi jobban, mint hogy a zsúfolt nézőtéren több érdeklődő állva nézte végig a produkciót. Hasonló sikernek örvendett a Liviu Rebreanu Társulattal közösen színre vitt DOUBLE BIND is (írta és rendezte: Kincses Réka és Alina Nelega), mely darab Szebenben az Astra Filmfesztiválon, Székelyudvarhelyen pedig a dráMa7 -Kortárs Színházi Találkozón képviseli a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat.

A 2015. október 23–november 1. között zajló Országos Színházi Fesztiválon Bukarestben az Albu István rendezésében színre vitt Dosztojevszkij-Richard Crane: KARAMAZOVOK című drámával és Bartis Attila A NYUGALOM című darabjával (rendező: Radu Afrim) lépnek színre a Tompa Miklós Társulat művészei.

A fesztiválok élmezőnyébe beválogatott sikerprodukciókat a hazai közönség is megtekintheti az évad folyamán többször is.

A KARAMAZOVOK 2015. október 8-án, csütörtökön és 29-én, csütörtökön, míg a NYUGALOM október 19-én, hétfőn szerepel a műsorban. Mindhárom előadás 19.30-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Az előadásokra jegyek és az új évadra szóló bérletek a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.