Feszt Petőfi – Minifesztivált szervez a Tompa Miklós Társulat

Feszt Petőfi – Minifesztivált szervez a Tompa Miklós Társulat

A nemzet költője előtt tisztelegve, Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóján, a PETŐFI 200 bicentenáriumi ünnepség sorozathoz kapcsolódva, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, március 14-15-én FESZT PETŐFI címen minifesztivált szervez a Színház épületének Underground termében.

A rendezvénysorozat március 14-én este 19:00 órai kezdettel kvíz versennyel startol, CC QUIZ címen B. Szabó Zsolt kvízmester vezetésével (a bejelentkezéshez szükséges tudnivalókat Facebook oldalunkon közöljük).

Március 15-én 13:00 és 16:00 óra között PRIVÁTBAN PETŐFI címen különleges, személyre szabott és interaktív versélményt kínálnak az Undergroundban berendezett felolvasósarokban – színészek egymást váltva, Petőfi verseket olvasnak fel “privátban” az érdeklődőknek.

16:00 és 17:00 óra között Kemény Zsófi új könyvének, AZ ARANYKOR FÉNYKORA bemutatójára kerül sor. A népszerű slammerrel Szabó Eszter olvasásnépszerűsítő beszélget.

17:00 órától folytatódik a PRIVÁTBAN PETŐFI interaktív versolvasás.

18:00 és 20:00 óra között kerül sor a Tompa Miklós Társulat új bemutatójára, Petőfi Sándor: AZ APOSTOL című elbeszélő költeményének Szabó Róbert Csaba és Kiliti Krisztián által színpadra adaptált kísérleti színház jellegű előadására. A bemutatón, lévén különleges színházi projektről van szó, korlátozott a közönség létszáma: 30 néző a jegymester.hu-n vásárolhat jegyet az előadás előtti három napban. Az előadást Kiliti Krisztián és Bélai Marcel rendezte, a szereposztásban Németh B. Kristóf, Simon Boglárka-Katalin, Renczés Viktória, Kovács Botond, Tollas Gábor, Nagy Dorottya, Benő Kinga, Tamás Csanád-Fábián és Berencsy Martin lesz látható.

20:00 és 22:00 óra között PETŐFI 200 – SLAMMER GÁLÁVAL folytatódik a rendezvény, melyen magyarországi és erdélyi neves előadók lépnek fel: KEMÉNY ZSÓFI, MÉSZÁROS PÉTER, HORVÁTH BENJI és ANDRÉ FERENC.

22:00 és 23:00 között TOMPA PILVAXER BAND néven a Tompa Miklós Társulat színészzenekara, Apostolache Zeno által megzenésített Petőfi verseket ad elő. A minifesztivál teljes ideje alatt az UNDERGROUND “Pilvax kávéházként” fog működni, március 14-én 19:00 órakor nyit, 15-én 10:00 órától a rendezvény végéig lesz nyitva a nagyközönség előtt is (bejárat a színház hátsó udvaráról).

További információkat a Tompa Miklós Társulat Facebook oldalán találnak!

(https://www.facebook.com/tompamiklos)