FESTUM VARADINUM: Minden magyar majálisa

FESTUM VARADINUM: Minden magyar majálisa

Május 6-án a Kiscsillag Nagyváradi Várban tartandó koncertje vezeti fel a május 7-én a Vársáncban megszervezett Minden Magyar Majálisát. A nagyváradiak immár hagyományos nyárköszöntő rendezvényével veszi kezdetét a XXVI. Festum Varadinum hivatalos ifjúsági és könnyűzenei programsorozata. A vasárnapi eseményen az elmúlt évek szokásához híven a magyar tannyelvű és tagozatos iskolák bemutatkozóira, illetve könnyűzenei koncertekre is sor kerül.

Május 6-án 20 órától Magyarország elsőszámú art-rock zenekara, a Kiscsillag lép színpadra a Nagyváradi Várban: A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi András emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot.

Május 7-én ismét megrendezésre kerül a Minden Magyar Majálisa elnevezést viselő eseménysorozat. A program összeállításában a szervezők figyelem előtt tartották, hogy minden korosztály megtalálja az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot. Így délelőtt a nagyváradi iskolás csoportok bemutatkozó produkciót láthatják az érdeklődők. Kora délután Ozsváth József magánénekes örökzöld slágerekkel örvendezteti meg a közönséget, és táncos showműsorral lép színpadra a Unique Dance Studio, valamint a Tini Dance Center is. Délután 16 órától Gryllus Vilmos tart családi koncertet, ezt követően pedig a magyar könnyűzenei élet ismert és elismert személyiségei lépnek a színpadra: 17 órától a Desperado, 18 órától pedig A Dal 2017 című műsorból jól ismert Soulwave zenekar koncerteznek. Az estet két fergeteges koncert zárja: 19:30-tól Magyarország legismertebb fiatal csapata, a Wellhello, 21 órától pedig Szikora Róbert lesznek a hangulatfelelősök. A koncerteket követően tüzijátékra kerül sor.

A május 7-21. között zajló XXVI. Festum Varadinumon több mint 150 program – köztük egyházi programok, konferenciák, filmvetítések, ifjúsági programok, színházi előadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek – várják az érdeklődőket. Az ünnepségsorozat teljes programja az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/varadinum), illetve az RMDSZ Székházban, valamint a Szigligeti Színházban terjesztett ingyenes programfüzetekben böngészhető.