Felvidéki és vajdasági turnéra indul az Osonó Színházműhely

Felvidéki és vajdasági turnéra indul az Osonó Színházműhely

November 24. és december 2. között öt településen, Andódon, Dunaszerdahelyen, Torontáltordán, Magyarszentmihályon és Zentán kerül bemutatásra a többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás, amelyet minden esetben közönségtalálkozó követ.

Az Osonó már több alkalommal járt Felvidéken és Vajdaságban, hiszen a társulat missziójához hozzátartozik a szórványban, illetve a más országokban élő magyar közösségek felkeresése. A Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejövő turné célja, hogy a színházi élmény és a dramatikus módszerekre alapuló előadás utáni foglalkozások kapcsán a két térség magyar fiataljai és közössége közötti összetartozást és kapcsolódást erősítse. Az előadás a közép-kelet-európai térségre jellemző nehézségeket közelíti meg és párbeszédet kezdeményez róluk.

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig több mint 560. alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 180 településén.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, László Fruzsina, Póra Jácinta, Basa Ádám

Technikus: Csiszer Bence

Rendező: Fazakas Misi

 

A turné programja:

November 24, 18 óra: Andód, Művelődési Ház

November 25, 11 óra: Dunaszerdahely, Csaplár Benedek VMK

November 30, 18 óra: Torontáltorda, Művelődési Ház

December 1, 18 óra: Magyarszentmihály, Művelődési Ház

December 2, 11 óra: Zenta, Zentai Gimnázium