Félúton és a Palkó és Panna a Puck Bábszínházban

Félúton és a Palkó és Panna a Puck Bábszínházban

Ezen a héten kicsik és nagyok egyaránt láthatnak kedvükre való előadást; június 17-én Félúton, a középiskolás, június 19-én Palkó és Panna, az óvodás közönség számára.

Csütörtökön, június 17-én 18:00 órától a Balogh Dorottya és Mostis Balázs által rendezett Félúton című tinielőadás látható. Az előadás a kamaszkor néhány momentumát kiemelvelve próbál egyfajta bizonyosságot adni: ez történik mindenkivel, ettől félnek, ez fáj nekik is. Nem vagy egyedül.

Az előadás létrehozása pont olyan élmény volt az alkotók számára, mint a kamaszkor: kevés tapasztalattal nagy fába vágott fejsze, kilátástalannak tűnő keresgélés, határok feszegetése. Így jött létre a mozaikelőadás, a devised színház eszközeit használva, melyben három téma bontakozik ki: suli, család, szerelem.

A szövegkönyvet Balogh Dorottya írta, a díszlet- és jelmezterveket készítette, valamint kivitelezte: Balogh Dorottya és Mostis Balázs, a rendezőasszisztens Erdei Emese volt, előadják: Balogh Dorottya, Mostis Balázs. Ajánlott alsó korosztály: 14 év.

Szombaton, június 19-én 11:00 órától a Pünkösti Laura által rendezett Palkó és Panna című, óvodásoknak szóló előadás látható. Az előadás középpontjában Palkó, a virgonc kisfiú áll, aki élénk fantáziájának köszönhetően folyton elbarangol valamerre, gyakran szó szerint is. Egy egész mesevilágot képzel el magának, melyben találkozik Pannával, a csillagvirággal, aki Palkó játszótársa lesz. A főszereplő a két gyerek, akik szelek szárnyán repítik a közönség képzeletét is és bebizonyítják, hogy tartogatnak még újdonságokat a királyok és királylányok történetei.

Patka Ildikó meséi alapján a szövegkönyvet Szakács Kincső írta, az előadás zenéjét Kötő Áron szerezte, a díszlet- és bábtervek Elena Ilaș munkái. Előadják: Patka Ildikó, Bondar Tibor, Kötő Áron. Ajánlott korosztály: 3 év.

Az előadásokra történő helyfoglalás:

A nézőszám korlátozása miatt ajánlott az előzetes helyfoglalás – a bérlettel rendelkező nézők számára is – amelyet a következő linken lehet megtenni: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com. A jegyeket előadáskezdés előtt 30 perccel lehet kiváltani a bábszínház pénztárában. A lefoglalt, de ki nem váltott jegyek kezdés előtt 15 perccel érvényüket vesztik. További információ: http://teatrulpuck.ro/a-kolozsvari-puck-babszinhaz-eloadasaira-torteno-helyfoglalas-szabalyzata/