Felolvasószínház – Nagy Ignác: Tisztújítás

Felolvasószínház – Nagy Ignác: Tisztújítás

Nagy Ignác Tisztújítás című darabjának bemutatásával folytatja felolvasószínházi sorozatát a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A Kövesdy István rendezésében létrehozott előadást kedden, november 4-én este 7 órától láthatja a közönség a Stúdióteremben. Az előadásban Panek Kati, Keresztes Sándor, Csutak Réka, Kicsid Gizella, Molnár Levente, Dimény Áron, Váta Loránd, Laczkó Vass Róbert, Balla Szabolcs, Bodolai Balázs, Orbán Attila, Szűcs Ervin, Farkas Loránd, Sigmond Rita, Vatány Zsolt, Fogarasi Alpár, Marosán Csaba és Buzási András látható.

Nagy Ignác négy felvonásos, 1843-ban írt vígjátékában „az a győztes, aki tisztességes”. A mai ember számára ez a 19. századi hitrendszer kevésbé valóságszerű. Úgy tűnik, százötven év alatt a Tisztújítás világa hitelét vesztette. A választási kampányok, a képviselők harcának aktualitása azonban kétségtelen. Akárhol vagyunk, valaki mindig meg akar győzni saját igazságáról – szavazatunkat kérve. A bohózati formán túl a Tisztújítás arra keresi a választ, hogy milyen szerepet játszik az életünkben a politika és a hatalomvágy.

Az előadásra 5 lejes egységes árú jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 óra között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.