Felnőttek számára indít színház és nevelés képzést az Osonó a Művészeti és Népiskolával közösen

Felnőttek számára indít színház és nevelés képzést az Osonó a Művészeti és Népiskolával közösen

A színjátszás, a drámajáték, az iskolai drámapedagógiai munka iránt érdeklődő pedagógusok, csoportvezetők, ifjúsággal foglalkozó vagy közművelődési szakemberek számára tizedik éve szervez képzést az Osonó Színházműhely és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola. A 120 órás képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint személyiségfejlesztés, beszédművelés, a drámapedagógia illetve csoportvezetési, színházpedagógiai és színháztörténeti alapismeretek.

A Prezsmer Boglárka, dramaturg, dráma- és színházpedagógus, Fazakas Misi, színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár, színész, tréner által vezetett képzés négy szakaszban zajlik. A tanév során három hosszú hétvégés alkalomra kerül sor Sepsiszentgyörgyön (2024. január 5-7., március 1- 3. valamint május 10- 12.), amely nyáron, augusztus 21- 25. között kiegészül egy 4 napos táborral. 

A teljes képzés költsége 600 lej illetve egy 70 lejes beiratkozási díj, amelyet a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola titkárságán lehet kifizetni.