FELNŐTT- ÉS DIÉKBÉRLETBEN A SZENTIVÁNÉJI ÁLOM Gyergyószentmiklóson

FELNŐTT- ÉS DIÉKBÉRLETBEN A SZENTIVÁNÉJI ÁLOM Gyergyószentmiklóson

A Figura január 25-én, szombaton este 7 órától mutatta be Balogh Attila rendezésében William Shakespeare SZENTIVÁNÉJI ÁLOM című vígjátékát, melyet bérletes nézőink februárban tekinthetnek meg.

Lévén, hogy a produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon, február 11-én, kedden este 19.00 órától a Ferenczy István-felnőttbérlet és a Páll Vilmos-pedagógusbérlet azon nézőinknek érvényes, akiknek helyük az első 7 sorban van. Felnőtt- és pedagógusbérleteseink másik része február 24-én tekinthetik meg az előadást. Február 12-én, szerda délután 15.00 órától a Salamon Ernő-diákbérlet érvényes. Jegyek a fennmaradó helyek függvényében kaphatók! Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között.

Információk, jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon és az pr@figura.ro e-mail címen.

Az előadás egyedi kísérlet, mely zene és színészi játék elegyítésével keresi azt a színházi nyelvet, melyen Shakespeare darabja a mai kor közönsége számára is érvényesen tud megszólalni.

Fenséges és örök érvényű téma a szerelem, minden kor és kultúra művészetének egyik kimeríthetetlen témája. Shakespeare klasszikusa, a Szentivánéji álom, egy azóta elfeledett hercegi pár menyegzőjére íródott: minden szavával szerelmet keres, teremt, szüntet. Abban a sajátos univerzumban, amit egy képzelt Athén képzelt falain túli képzelt erdő jelent, az érezni tudás vágya szab új törvényeket. A Benedek Zsolt dramaturg fordításában és átdolgozásában színre vitt szöveg Shakespeare darabjának mágikusságát keresi: azt a nyelvet, mely külön-külön sajátja szerelmeseknek, mesterembereknek és az erdő tündéreinek, és amibe újra meg újra bekapcsolódhat az hangzásvilág, melyet élő és elektronikusan generált hangok hoznak létre.

Az előadás támogatója a Bethlen Gábor Alap.

WILLIAM SHAKESPEARE: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Fordította és átdolgozta: Benedek Zsolt

RENDEZŐ: Balogh Attila

DRAMATURG: Benedek Zsolt

DÍSZLETTERVEZŐ: Golicza Előd

JELMEZTERVEZŐ: Kupás Anna

ZENE: Marian Cîtu, Kelemen István, Csibi Szabolcs

JÁTSSZÁK:

Boros Mária, Czegő Csongor, Csíki Szabolcs, Erőss László, Kolozsi Borsos Gábor, Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moldován Blanka, Moşu Norbert-László, Orbán Zsolt, Simon Boglárka-Katalin, Tamás Boglár, Trabalka Cecília, Vajda Gyöngyvér

VALAMINT: Ajtay Réka Janka, Blénesi Kincső, Csavar Boróka, Czirják Beatrix, Darvas Emőke, Kercsó Tímea, Molnár Dalma, Rákosy Ancsa

 

Külön köszönet Roy Chowdhury Gergelynek és Tőrös Ildikónak.