Felhívás − online kortárs színházi workshop

Felhívás − online kortárs színházi workshop

Borítókép: Illegitim, Kolozsvári Állami Magyar Színház. Fotó: Biró István

A Játéktér folyóirat online színházi műhelysorozatot indít fiatal erdélyi színházcsinálók és színházi felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára. A nyolcalkalmas online műhelygyakorlaton a résztvevők megismerkedhetnek a színikritika műfajával és hagyományával, az aktuális kulturális történések felől személve olyan kérdéskörökre fókuszálva, mint a technológia és színház, a környezetvédelem és színház viszonya.

A workshop célja, hogy a színházi szakmába belépő fiataloknak tapasztalt szakemberek mentorálásával közös reflexiós teret kínáljon, illetve lehetőséget biztosítson, hogy a műhelymunkán részt vett fiatalok a későbbiekben becsatlakozzanak a Játéktér folyóirat munkájába.

Workshopvezetők:
Bakk Ágnes Karolina, a Játéktér folyóirat szerkesztője és a MOME Innovációs Központjának kutatója
Varga Anikó, a Játéktér főszerkesztője és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója

A képzés helyszíne és időpontja: online (Zoom-alkalmazás), január−március között, hétvégenként.

Jelentkezni egy féloldalas motivációs levéllel lehet, melyben arra vagyunk kíváncsiak, hogyan látják jelenleg a jelentkezők a technológia és színház, a környezetvédelem és színház viszonyát, megjelölve olyan általuk látott előadásokat (ha voltak), amelyek ezzel a témakörrel foglalkoztak.

Jelentkezési határidő: 2022. január 5.
E-mail: jatekter.editorial@gmail.com


Bakk Ágnes Karolina (Budapest) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója, a Zip-Scene konferencia és magazin, valamint a Random Error Stúdió alapítója, a Játéktér folyóirat szerkesztője. 2017-2019 között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Rethinking Intermediality in Contemporary Cinema kutatóprogramjában vett részt, ahol a VR és az immerzív színház sajátosságait vizsgálta.

Varga Anikó (Budapest) kritikus. 2014-től a Játéktér folyóirat főszerkesztője. Tanít a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, tagja a dunaPart Kortárs Magyar Előadóművészeti Platform és a Halász Péter-díj kuratóriumának.

A program támogatói: