fel le ki bEUGRÓ - Improvizációs est a színház világnapján Csíkszeredában

fel le ki bEUGRÓ – Improvizációs est a színház világnapján Csíkszeredában

Március 27-én, hétfőn 19 órától a Csíki Játékszín és az Ólommadár fel le ki beUGRÓ címmel improvizációs estet tart a színház világnapja alkalmából. A Csíki Játékszín színészei a Csíki Moziba várják az érdeklődőket.

Jegyek elővételben kaphatók a színház jegypénztárában és előadás előtt a helyszínen. Helyfoglalásra a 0266-314472-es valamint a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlésén 40 ország küldötteinek határozata alapján, 1962 óta ünnepeljük a színház világnapját, annak emlékére, hogy 1957. március 27-én Párizsban megnyílt a Nemzetek Színháza.

A színházi világnap szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a színházművészet, a kultúra fontosságára, tisztelegjenek a színészek, színházi dolgozók előtt, s kérjék a közönség szeretetét, támogatását.

Az 55. színházi világnapon a színházakban az előadások alkalmával felolvassák a világnapi üzenetet. A Nemzetközi Színházi Intézet minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a színház művészei és a közönség számára.