Fekete Péter-  Operett bemutatóra készül a Tompa Miklós Társulat

Fekete Péter- Operett bemutatóra készül a Tompa Miklós Társulat

Az élet kegyetlen, és van, akire kimondottan rájár a rúd. Ám a legpechesebb embernek is lehet része szerelemben és megcsinálhatja a szerencséjét – legalábbis így meséli a Fekete Péter.

A jóval az operett aranykora után, a második világháború ideje alatt íródott történet végtelenül egyszerű: a kétbalkezes Fekete Péter bármihez nyúl, bárkivel kapcsolatba kerül, az illetőt garantáltan valami romlás vagy kár éri. A színészi pályára vágyó (de attól természetesen eltiltott) úrilány kisegítő pincérnek alkalmazza őt házavató estélyükre. Ezzel kezdetét veszi a szerencsétlenségek sorozata, apró balesetektől a botrányig, amelyek a bimbózó szerelmi szál(ak)ra, kifejezetten jó hatással vannak. Fekete Péter pechje olyannyira kiszámítható, hogy egyenesen üzleti vállalkozást alapítanak rá.

A szerencsétlenség és a pech azonban nem csak a címszereplő elidegeníthetetlen tulajdonsága, hanem az egymás hegyén-hátán sorakozó, sziporkázó vígjátéki helyzetsorozat legfőbb mozgatórugója is.

Az idei zenés produkció a szaloncsárdás ritmusa helyett a két világháború között hódító tánczenékkel búcsúztatja az óévet. A címszereplő Fekete Péter öcsém kezdetű belépője mellett elhangzanak a Szerelemhez nem kell szépség, a Holdvilágos éjszakán vagy a Lesz maga juszt is az enyém című slágerek is.

A Tompa Miklós Társulat Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István: FEKETE PÉTER című operettjével búcsúztatja az óévet és köszönti a 2018-as új esztendőt.

A szereposztás tagjai: László Csaba, Sebestyén Aba, Kiss Bora, Hollai-Heiser Anna, Galló Ernő, Varga Balázs, Bokor Barna, Simon Boglárka-Katalin, Somody Hajnal, Lőrincz Ágnes, Bartha László-Zsolt, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Meszesi Oszkár, Korpos András, Benő Kinga, Kádár L. Gellért.

Zenei vezető, karmester: Incze G. Katalin; Díszlet: Czirják Beatrix; Jelmez: Bianca Imelda Jeremias; Hangszerelés: Boros Csaba; Dramaturg: Dálnoky Réka; Videó: Sebesi Sándor. Közreműködnek a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenészei.

Rendező: Keresztes Attila.

Az operett előbemutatója 2017. december 30-án, szombaton este 7 órától tekinthető meg.

A bemutató előadás szilveszterkor, azaz 2017. december 31-én, vasárnap este 7 órától lesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Érvényesek a Bernády György mecénás- és a Kemény János bemutatóbérletek.

Következő előadások:

– 2018. január 2., kedd 19.00 óra – szabadelőadás

– 2018. január 3., szerda 19.00 óra – Delly Ferenc bérlet

– 2018. január 4., csütörtök 17.00 óra – Kántorné bérlet