Fehér Éjszakát hirdet a temesvári színház

Fehér Éjszakát hirdet a temesvári színház

A tavaly évi sikerét követően ismét Fehér Éjszakát hirdet a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a színház stúdió termébe, hogy együtt ünnepeljék a Magyar Dráma Napját. A belépés ingyenes!

 A Fehér Éjszaka folyamán, a budapesti színházak mintájára a látogatók betekintést nyerhetnek a színházépület rejtett zugaiba, a kulisszákba, és színházi kvízen pedig felmérhetik színházi ismereteiket.

 Idén a program kiegészítéseképpen a színház színészeinek közreműködésével elsőként meseolvasással készülnek a kisebbeknek 16:00 órától, ahol két órán át meséket és verseket olvasnak, melyeket a hallgatóság lerajzolhat. A megszületendő művekből kiállítás készül a színház előterében.

 18:00 órától a temesvári színészek előadásában Tasnádi-Sáhy Péter West story című drámájának felolvasószínházi bemutatójára várnak minden érdeklődőt.

A program az előadást követően 19:00 órától folyatódik a Kulisszasétával: a társulat színművészeinek vezetésével feltárulnak az előadások gyártásának helyszínéül szolgáló műhelyek, a díszletraktárak, a fény- és hangtechnikai fülkék, a grafikus irodája, valamint az öltözők és a színpadok kulisszái. A vezetett sétákat magyar és román nyelven tartják.

Majd 20:30 órakor Színház Kvízre várják a résztvevőket a stúdió terembe, amelyen nyeremények fejében általános színházi műveltségüket és a színház előadásaiban való jártasságukat kamatoztathatják a versenyzők. Az éjszakai program az előzőleg feltérképezett kulisszákban zajló Kincsvadászattal zárul. A résztvevők az új évadra érvényes Kult Card bérletet nyerhetnek.

A Fehér Éjszaka programjain való részvétel ingyenes!

További információk a pr@tm-t.ro e-mail címen vagy a 0744 621 302-os telefonszámon.