Februári stúdióelőadások a Szigligetiben

Februári stúdióelőadások a Szigligetiben

Négy előadást játszanak a nagyváradi Szigligeti Színház társulatai február folyamán a Transilvania Színpadon.

            Február 7-én 19:00 órától a betegség miatt elhalasztott Bányavakság pótlására kerül sor. A Székely Csaba Bánya-trilógiájának második részéből készült előadást Hunyadi István rendezte színpadra, a bemutatóra 2018-ban került sor. A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. 14 éven felülieknek.

            Február 15-én 17:00 órától a Nagyvárad Táncegyüttes A Schmürz című előadására kerül sor a stúdióban. A Boris Vian drámája alapján, Györfi Csaba rendezésében készült nonverbális, fizikai színházi produkció egy családról szól, amely az ismeretlen fenyegetés, a legbelső félelmeiket és titkaikat megtestesítő Schmürz elől menekül. Az előadás tavaly a nagybányai Atelier Nemzetközi Előadóművészeti Fesztivál nagydíját hozhatta haza. 14 éven felülieknek.

            Február 17-én, szombaton 17:00 órától a Játék a kastélyban című vígjátékot játssza a Szigligeti Társulat. Molnár Ferenc művét Balogh Attila rendezte stúdiószínpadra. A történet szerint két drámaíró, Turai és Gál véletlenül tudomást szerez egy olyan szerelmi viszonyról, amely egyenesen új drámájuk zeneszerzője, Ádám lelkébe gázol, ezért kénytelenek történetmesélési tehetségük felhasználásával elsimítani a kirobbanni készülő botrányt.

            Február 18-án, vasárnap 17:00 órától az Én, a féreg – Kafka-kabaré újbóli megtekintésére nyílik lehetőség. Kovács D. Dániel rendező újszerű, meghökkentő színpadi eszközökkel meséli újra Franz Kafka Átváltozás című novelláját, pontosabban annak Kárpáti Péter tollából származó átiratát. A „féreg” az irodalmi alapanyaghoz hasonlóan itt is Gregor Samsa, de a dolog nem ennyire egyszerű… 14 éven felülieknek.

            Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve a szokott webhelyen, a https://szigligeti.biletmaster.ro/ oldalon.