Februárban ismét Völgyhíd az Ariel Színházban

Februárban ismét Völgyhíd az Ariel Színházban

Szeretettel várják az Ariel Színházba 9-12. osztályos és felnőtt nézőinket Háy János: Völgyhíd című ifjúsági színművének februári előadásaira.
Az előadást gimnazista csoportoknak szóló interaktív drámafoglalkozás követi, amely egyrészt továbbviszi a látott történetet, másrészt segít a nézőknek kibeszélni, feldolgozni azt.

Február 14., csütörtökön 15:30 – tól
Február 21., csütörtök 14. órától (itt az óra még változhat!)
Február 23., szombat este 19. órától

Helyszín: az Ariel Színház nagyterme (Nyomda u. 4). A diákjegy ára 9 lej. Információk, foglalások: rablopandur@yahoo.com, 0747 942181 – sms-ben is.A drámafoglalkozáson való részvételhez  mindenképpen szükséges a telefonos vagy e-mailes egyeztetés!

Háy János: VÖLGYHÍD

Ifjúsági előadás és drámafoglalkozás (9. osztály fölött)

Szereplők:
Scurtu Dávid eh.
Halmágyi Éva
Bonczidai Dezső
Cseke Péter
Gönczy Katalin
Gáll Ágnes
Puskás Győző
Szabó Dániel

Tervező: Mátravölgyi Ákos
Zene: Monori András
Drámapedagógus: Gyevi-Bíró Eszter
Rendező: VIDOVSZKY GYÖRGY

A 17 éves Péter nem kapja meg szüleitől azt az odafigyelést, amely felnőtté válás kanyargós útján segíthetné őt – az apja túl anyagias, az anyja pedig túl konfliktuskerülő. Péter és Zsófi szerelmesek egymásba, de a fiú egyre inkább kisajátítja a lány érzelmeit és végül abba a tévképzetbe menekül, hogy kettejük szerelme átmenthető az örökkévalóságba. Dedának, Péter kollégiumi szobatársának lesújtó véleménye van a felnőttekről, és azzal henceg, hogy ő nem akarja megélni, hogy ötven éves legyen.

A szerző, Háy János e szavakkal ajánlja a művet: „Színmű azoknak, akik túl akarják élni a felnőttek rémuralmát és azoknak, akik túlélték és felnőttek lettek.”Az előadást interaktív drámafoglalkozás követi, mely egyrészt továbbviszi a látott történetet, másrészt segít a nézőknek kibeszélni, feldolgozni azt.A foglalkozás vezetésére Gyevi-Bíró Eszter, a budapesti Kolibri Színház drámapedagógusa készítette fel az előadásban szereplő színészeket.

Miniinterjúk a Youtube-on:
https://youtu.be/GMPJG9kQBnY
https://youtu.be/LJDimQCg3AA
https://youtu.be/HDrqOiGjjbM

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.